Mimarlardan mimarlar odasına sert tepki: İşinize bakın

GÜNDEM Haber Girişi : 13 Kasım 2014 15:38
Mimarlardan mimarlar odasına sert tepki: İşinize bakın
Başta Papa olmak üzere yabancı devlet başkanlarına Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı şikayet ederek Türkiye'yi yurtdışında itibarsızlaştırmaya çalışan Mimarlar Odası'na en sert tepki Mimarlar ve Mühendisler Grubu Başkanı Murat Özdemir'den geldi.
Mimarlar odası siyaset yapacaksa yeri orası değil, ağzı olan konuşmamalı...
Başta Papa olmak üzere yabancı devlet başkanlarına 'nı şikayet ederek Türkiye'yi yurtdışında itibarsızlaştırmaya çalışan 'na en sert tepki Mimarlar ve Mühendisler Grubu Başkanı 'den geldi.
'TÜRKİYE'Yİ YURTDIŞINA ŞİKAYET ETMEK SİZİN İŞİNİZ DEĞİL'

Başta Papa olmak üzere yabancı devlet başkanlarına Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı şikayet ederek Türkiye'yi yurtdışında itibarsızlaştırmaya çalışan Mimarlar Odası'na en sert tepki Mimarlar ve Mühendisler Grubu Başkanı Murat Özdemir'den geldi. 

İŞTE SABAH.com.tr'ye konuşan Mimarlar ve Mühendisler Grubu Başkanı 'in açıklamalarından bazı başlıklar?

Meslek örgütleri, üyeleri ve örgütlenmeleri itibariyle bir ülkenin entellektüel birikimini oluştururlar.Günümüz modern toplumlarında ve gelişen demokrasi anlayışı içerisinde de, Gönüllü ve Sivil hareket olmaları nedeniyle etkilerini gün geçtikçe arttırmaktadırlar.

MESLEK ÖRGÜTLERİ ÜSLUBUNA DİKKAT ETMELİ

Bu kapsamda özellikle başta kendi meslek konuları olmak üzere ülke meseleleri hakkında görüş bildirmeleri, iyilik ve doğruların duyurulması ve yayılmasına gayret edip yanlışlıklar hakkında üslubunca uyarıcı olmaya çalışmaları kuruluş amaçları gereğidir. Bu yönde faaliyet gösterir ve görüş bildirirken de mümkün mertebe yapılanmaları kapsamında objektif ve bilimsel kriterler ele alınmalı, doğrudan siyasi destek veya muhalefet mahiyetinde siyasi bir tutum içerisinde bulunulmaktan kaçınılmalıdır. Meslek örgütleri, enerjilerini öncelikli olarak mesleki konularına yoğunlaştırmalı ve söylemlerini bu düzlemde ifade etmelidirler. Aksi haldeki siyasallaşmış değerlendirmeler ve eylemler içerisinde bulunmaları kendi mesleki söylemlerindeki güçlerini azaltmaktadır.

ÜLKENİN MENFAATİ VE İTİBARI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ 

Bu arada, tabii ki, faaliyet ve söylemlerinde öncelikli olarak ülke menfaatleri ve itibarını da gözetiyor olmalıdırlar. Yapılan uygulamalarda var olduğu düşünülen yanlışlıklar, demokratik hak ve hürriyetler çerçevesinde ifade edilmeli ancak, maksadını aşacak şekilde provokasyonlara neden olabilecek tepkilerden kaçınılmalıdır. Bu kapsamda bir nevi kendi aile içi sıkıntılarımızı yabancılarla paylaşmak, onlara şikayet etmek, onlardan medet ummak bu açıdan bizce uygun ve yakışan bir tutum değildir.

 ÜZERİNDEN İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞMAK DOĞRU DEĞİL

En son Cumhurbaşkanlığı sarayı için yaşanan tartışmayı da bu şekilde değerlendirmek lazım Bir kamu yatırımı olması hasebiyle toplumda binanın büyüklüğünün, maliyetinin, gerekliliğinin, kullanım amacının tartışılması normaldir ve gereklidir de; ama bu bizim aile meselemizdir ve kendi içerimizde çözeceğimiz bir konudur. Bu konuyu yabancılarla değerlendirerek buradan yöneticileri itibarsızlaştırmaya çalışmak doğru değildir.

Kaynak: Sabah.com.tr
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.