Memur-Sen'den pakete tam destek

SİYASET Haber Girişi : 02 Ekim 2013 12:22
Memur-Sen'den pakete tam destek
Ahmet Gündoğdu, Demokratikleşme Paketi'ne tam destek verdiklerini açıkladı ve başörtüsü konusuna değindi.
 Ahmet Gündoğdu, Demokratikleşme Paketi'ne tam destek verdiklerini açıkladı ve başörtüsü konusuna değindi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Demokratikleşme Paketi'ne ilişkin, "Kimin ne giyeceğine erkeklerin veya derin devletin karıştığı bir yapı değil, genel ahlaka aykırı olmamak kaydıyla herkesin kendisinin belirleyeceği bir süreç milletimize, kadın çalışanlarımıza hayırlı olsun" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, basın toplantısıyla dün Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan 'Demokratikleş Paketi'ni değerlendirdi. Gündoğdu, 2010 referandumun başlangıç miladı olarak nitelendirerek, pakette özgürlüklerin ve demokrasinin yeni ilacı olduğunu ifade etti. Gündoğdu, paketi çok önemli gördüğünü kaydederek, "Kamuda başörtüsü özgürlüğü bile 30 yıllık, 40 yıllık cinsiyet ayrımcılığını, kadın kadına eşitsizliğini, kadının doğuştan getirdiği hakların gasp edilmesi boyutuyla, kadına birey olarak bakamayan devletten eş kontenjanından Cumhurbaşkanı eşi olabilirsin ama birey olamazsın' diyen devletten kadını erkekte olduğu gibi birey olarak gören, kadını eşitleyen bakış açısına geçtiği için başlı başına bu maddeden bile paket çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNA DEĞİNDİ

Gündoğdu, başörtüsü ile ilgili olarak Anayasa'da, yasalarda yasak olmadığını belirterek, kadın üzerinden milletin terbiye edildiğini söyledi. Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Kimin ne giyeceğine erkeklerin veya derin devletin karıştığı bir yapı değil, genel ahlaka aykırı olmamak kaydıyla herkesin kendisinin belirleyeceği bir süreç milletimize, kadın çalışanlarımıza hayırlı olsun."

Yargı ve emniyet mensuplarının dışarıda bırakılmasını eleştiren Gündoğdu, "Başı örtülü bir yargı mensubu adalete halel mi getirir? Başı örtülü bir güvenlik mensubu asker ya da polis görevini mi yapamaz? Bunun Avrupa'da örnekleri var"diye konuştu.

"ANDIMIZ EĞİTİMİN DEMOKRATİKLEŞMESİ ADINA KALDIRILDI"

Eğitimin demokratikleşmesi adına andımızın kaldırıldığını ifade eden Gündoğdu, şunları dedi:

"Andımıza ötede beri bunu ihdas eden Reşit Galip'in bu rüyasının 80 yıl bu ülkeye niçin hakim oluyor? Çocuklara her sabah idarecilerin, öğretmenlerin öğrencileri hizaya çekerek, sınıflara alması, bu ritüel altında bunları ezmesi doğru mudur? Türküz, Kürdüz, Lazız, başka ülkelerin vatandaşları var, 'Ben Türk değilim' diyenlere 'Sen Türsün' dayatmasında bulunmak doğru mudur. Bunun kaldırılmasını çok önemli buluyorum. 'Türküm, doğruyum demek yasaklanıyor demek yasaklanıyor noktasına götürüyor' Hayır. Zorla çocuklara okutulması kaldırılıyor. Bunu ısrarla söyleyen sendikalara çağrım, her sabah Genel Başkanlarınızla birlikte Türküm, doğruyum, çalışkanım diye söyleyin. Çalışkan ve doğru olmaya ihtiyacınız var. Bu bir dayatmanın sona ermesidir. Eğitimin pedagojik hale gelmesidir. Eğitimle çocuklara giydirilen tek tip kıyafetin zona erdirilmesidir."

Oy veren herkesin siyasi partilere üye olabileceğine işaret eden Gündoğdu, Anayasa'nın 68. maddesinin değiştirilmediği sürece memurların, yargı mensupları, kamu çalışanları ile ilgili maddenin açık olduğunu söyledi. Gündoğdu, inanç hürriyetinin yaşama hürriyetine dönüşmesini önemli bulduğunu ifade ederek, inancın hayat bulduğu bir imkanın oluşturulduğunu belirtti.

Gündoğdu, nefret suçunun önemine de değinerek, "Ötekinin düşüncesine katılmasak bile, hukukuna saygı gösterme anlayışına dikkat etmemiz gerekir. Buradan geçmişte kendilerinin talepte bulunduğu, talepte bulunduğu şeylerin başkaları tarafından hayata geçmesini de rahatsızlık bilerek, illa ötekini yok etmeyi amaçlayan nefret suçu işleyen yaklaşımlar var"şeklinde konuştu.

Yardım toplamanın tek bir kurumdan çıkarılmasının olumlu olduğunu ifade eden Gündoğdu, isteyenin istediği yere yardım yapabilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Etiketler : Memur-Sen
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.