• İHSANBAŞKAN

Maymun soyundan olduklarında ısrarcılar

GÜNDEM Haber Girişi : 23 Temmuz 2012 16:43
Maymun soyundan olduklarında ısrarcılar
İnadına Darwin inadına evrin diyen birlik nesillerinin maymunluktan geldiğinde ısrar etmiş oldu.
Öğrenci İnisiyatifi, Baraka Kültür Merkezi, Devrimci Komünist Birlik, Barikat ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği bugün düzenledikleri ortak eylemle, temeli 20 Temmuz'da Türkiye'nin Kıbrıs işlerinden sorumlu T.C. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın katılımlarıyla atılan Hala Sultan İlahiyat Koleji'ni protesto etti. Protesto sırasında Başbakan Erdoğan'a da tepki gösteren protestocular uyarlanmış 'Recebim' türküsünü de söyledi.

İNADINA DARWIN İNADINA EVRİM

Eylemciler, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı önüne gelerek, burada ortak basın açıklaması okudu. Bakanlık önündeki eylem, şiir, hiciv amaçlı şarkı okunması ve skeçle tamamlandı. 'İnadına Darwin, İnadına Evrim' gibi çeşitli sloganlar atılan eylemde, parasız, bilimsel eğitim talebi dile getirildi. Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde okunan ortak basın açıklamasında, İlahiyat Koleji'nin açılma süreci anlatılarak, 'Türkiye'deki AKP'nin dayatmasıyla açılacak bu okulla amacın Kıbrıs Türk kültürünün aşındırılması, Kıbrıs'ın kuzeyinde var olan Türkiye'nin tahakkümünün yeniden yapılandırılması' olduğu ileri sürüldü.

NEO-LİBERAL İSLAMCI KÜLTÜRÜ KKTC'YE DAYATIYORLAR

Açıklamada, AKP'nin neo-liberal politikaların uygulayıcısı olduğu ifade edilerek, Hükümet'in İlahiyat Koleji'nin demokratik talep sonucu açıldığı yönündeki açıklamalarına dikkat çekildi. 'İlahiyat Koleji'yle yapılmak istenenin, AKP'nin kendi leo-liberal İslamcı kültürünün Kıbrıs'ın kuzeyinde kalıcılaştırmak olduğu' iddia edilen ortak açıklamada, toplumun yapısına bakıldığında İlahiyat Koleji ve diğer İslamcı ürünlerine rağbet gösterecek kesimlerin ilk etapta Kuzey Kıbrıs'ta yaşayan göçmenler olduğu savunuldu. Açıklamada, bunun sebebi hem egemenler tarafından yaratılmakta olan suni Kıbrıslı-Türkiyeli ayrımı, hem de göçmen halkın daha çok toplumun daha çok yoksul kesimini oluşturması olduğu söylendi. Türkiye göçmeni halkın İlahiyat Koleji'ne rağbet göstermek isteyeceğinin açık olduğu belirtilen açıklamada, 'Bu durum erken dönemde mevcut Kıbrıslı-Türkiyeli ayrımına hizmet edecektir. Yani göçmen halk her asimilasyon politikasında olduğu gibi bu konuda da egemenler tarafından kullanılacaktır. Uzun döneme bakıldığında İlahiyat Koleji ve din temelli bir kültür sadece göçmenleri hedefleyen bir yapı değildir' denildi.

İlahiyat Fakültesi'nin resmi devlet koleji olarak eğitim sistemine dahil olmasıyla diğer okullara alternatif oluşturulmak istendiği ve bunun kabul edilemez olduğu kaydedilen 5 örgütün ortak açıklamasında, 'İlahiyat Koleji'ni açanların bunun demokratik talebin bir sonucu olduğunu' söylediğine işaret edilerek, UBP'den parasız, bilimsel eğitim talebinde bulunuldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.