KÜÇÜK CİVATA

KİTAP Haber Girişi : 20 Nisan 2022 13:29
KÜÇÜK CİVATA
Hiçbir şey gereksiz ve küçük görülmemeli. Bir tuğla bir duvar için önemlidir. Bir bütünün içerisinde en küçük parçaların bile çok büyük değeri vardır. Bir dişli kırıldığında fabrika durabilir.

KÜÇÜK CİVATA

 

Dev bir gemide iki levhayı birbirine bağlayan küçük bir civata vardı. Bu civata bir zaman sonra koca gemide kendisinin önemsiz ve değersiz bir ayrıntı olduğunu düşünmeye başladı. Bu düşünceyle gelen can sıkıntısı, onu gevşeyip kopup gitmeyi planlama noktasına kadar getirdi.

 

Civatadaki sıkıntılı ruh hali kısa bir süre sonra diğer civatalara da sıçramış, hepsi de "sıkıldık artık" diye söylenmeye başlamışlardı.

 

Civataların durumu geminin demir kaburgalarına ulaştığında, hepsi, titreyerek:

 

‘Ne olur yapmayın’ diye yalvardılar. "Küçüklüğünüze bakıp vazifenizi de küçük sanmayın’

 

Sonunda, geminin bütün parçaları biraraya gelip küçük civataya bir elçi gönderdiler. Küçük civata yerinde kalmalıydı. Aksi takdirde, gemi parçalanacak ve okyanus aşılamayacaktı!

 

Küçük civata kendi önemini anlayıp yerinde kalmaya karar vermiş olmalı ki, gemi yolculuğunu bitirip salimen limana ulaştı.

Hiçbir şey gereksiz ve küçük görülmemeli. Bir tuğla bir duvar için önemlidir. Bir bütünün içerisinde en küçük parçaların bile çok büyük değeri vardır. Bir dişli kırıldığında fabrika durabilir. Hayatımızda da bu böyledir. Her insanın yeri ve değeri ayrı ayrıdır. Biri olmazsa diğeri önemini kaybedebilir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.