Kosova’da Türk Olmak

23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Aynı zamanda Kosova Türklerinin Milli Bayramı. Bu vesile ile genç yetenek Cavid Kaan Potokçunun keleminden Kosova'da Türk olmak adlı şiirini sizlerle paylaşiyoruz, İyi okumalar dilerim.

 

Cavid Kaan Potokçunun kaleminden....

 

 

Kosova’da Türk Olmak

 

Vazgeçilmeziyim ben, sanki ezanı Evlad-ı Fatihan’dan gelir kanı Tarihiyle bağdaşmış Gilan’ı Bir imtiyazdır, Kosova’da Türk olmak.

 

Dört bir yanındayım ben memleketin Bir camisiyim Priştine’nin Unudulmayanıyım ben mazinin Bir gururdur, Kosova’da Türk olmak.

 

Hala ayakta o tarihi izleri Kültürüyle donanmış Prizren’i Akar hala kurduğu her çeşmesi Bir sıladır, Kosova’da Türk olmak.

 

Bir efsanedir Kosova savaşı Bu vatanda gömülü binlerce şühedası Kalplere işlenmiştir sultanın duası Bir korkusuzluktur, Kosova’da Türk olmak.

Yatar cihan sultanı, Hüdavendigar’ı Akrebi durmamış, Mahmut Paşası Kaybolan izleriyle Yakova’sı Bir sızıdır, Kosova’da Türk olmak.

 

Hatırlanacak mı bilmem Vıçitırna’sı? Paslanmaya yüz tutmuş Doburçan’ı Unudulmamayı bekleyen Mitroviça’sı Bir cefadır, Kosova’da Türk olmak.

 

Varlığı ebedîdir, bastığın toprakta milletinin Bu varlığı yıkacak gücü yoktur hiçbir zihniyetin Korkma, damarında akan kandadır asaletin Bir mücadeledir, Kosova’da Türk olmak.

 

Cavid Kaan Potokçi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.