Kılıçdaroğlu fındığın vatanını Urfa olarak belirledi

GÜNDEM Haber Girişi : 10 Aralık 2021 12:07
Kılıçdaroğlu fındığın vatanını Urfa olarak belirledi
Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'deki pamuğun yüzde 32'isini tek başına Şanlıurfa üretir. Fındığın yüzde 42'sini Şanlıurfa üretir. Kırmızı mercimeğin yüzde 32'isini, isotun yani kırmızı biberin yüzde 40'ını tek başına Şanlıurfa üretir. ifadeleri şok yaşattı

Kılıçdaroğlu fındığın vatanını Urfa olarak belirledi


Kılıçdaroğlu TBMM yaptığı konuşmada ahlak kurallarını hiçe sayan bir el hareketi yapmış büyük tepki toplamıştı. Daha sıcağı geçmeden Urfa'da bir gafa daha imza attı.


Ordu ve Giresunlulardan tepki geliyor: Dünya'ya rezil olduk. Fındığın vatanını Urfa olarak karıştıracaklar. Bu gaf nasıl düzelecek.


Şanlıurfa'da meslek odaları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni bir gafa imza attı. Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'deki fındığın yüzde 42'sini Şanlıurfa üretir." ifadeleri sosyal medyada gündem oldu.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da meslek odaları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda gerçekleştirdiği buluşmaya katılarak bir konuşma yaptı.


Kılıçdaroğlu'nun buradaki konuşmasına, yaptığı gaf damga vurdu. Önündeki kağıttan tarıma ilişkin verileri okuyan Kılıçdaroğlu'nun, "Türkiye'deki pamuğun yüzde 32'isini tek başına Şanlıurfa üretir. Fındığın yüzde 42'sini Şanlıurfa üretir. Kırmızı mercimeğin yüzde 32'isini, isotun yani kırmızı biberin yüzde 40'ını tek başına Şanlıurfa üretir." ifadeleri sosyal medyada gündem oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.