KAVKANDER Türkiye'de Kavaklıların Sesi Olacak

SAMSUN HABER Haber Girişi : 12 Haziran 2017 11:09
KAVKANDER Türkiye'de Kavaklıların Sesi Olacak
Merkezi Kavak'ta bulunan ve Kısa adı KAVKANDER olan Kavak ve Mahalleleri Kültür Eğitim Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Tankal önemli açıklamalarda bulundu.
 Merkezi Kavak'ta bulunan ve Kısa adı KAVKANDER olan Kavak ve Mahalleleri Kültür Eğitim Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Tankal  KAVKANDER'in kuruluşundan bugüne önemli faaliyetlere imza attığını ifade ederek ; 'Derneğimiz Türkiye'de Kavaklıların sesi sözü gözü ve kulağı olacak' dedi.

KAVKANDER Başkanı Mustafa Tankal Yönetim Kurulu Üyelerinden Kamuran Keskinoğlu, Veysel Aydın ve Cevat Gürel'in katılımıyla Kavak Canbulatoğlu Çerkez Ekrem Bey Parkı'nda yaptığı istişare toplantısında derneğin çalışmaları hakkında bilgi vererek istişarelerde bulundu. İstişare toplantısında Kavak Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet İçli, Meclis Üyesi Salim Özal, Özel Kalem Müdür Mustafa Kemal Demiroğlu ve Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'de yer aldı.

Tankal geçmişte yer aldığı Sivil Toplum Kuruluşlarında elde ettiği birikim ve tecrübesini bundan böyle KAVKANDER'le  devam ettireceğini Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte el ele verip Kavaklılara dernekçilikte altın yılını yaşatmaya çalışacaklarını ifade etti.

Tankal Kavaklıların Sivil Toplum Kuruluşu anlamında her mahalleye birer dernek kurarak dernekleşme oranıyla Türkiye'de bir ilke imza attıklarının altını çizerek şunları söyledi;


KAVKANDER OLARAK BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ VAR

"Sivil Toplum Kuruluşları ileri demokrasilerimizin temel ölçeklerinden birisidir. Bu anlamda Kavak ilçemiz sınırları içerisinde ve ülkemizin çeşitli yerlerinde ciddi ölçüde dernekleşme gerçekleştirilmiştir. Biz Ülkemizin dört bir yanında kurdukları STK'larla başarıdan başarıya koşan Derneklerimizle gurur duyuyoruz. Her birinin içerisinde memleket sevdası ve bulundukları yere faydalı olma aşkı yatmaktadır. Bugüne kadar bu başarımızı hep birlikte ülkemizin birliği beraberliği ve dirliği için kullandık. Bundan sonra da bunu yapmaya devam edeceğiz. Tekrar söylüyorum KAVKANDER bu sorumluluk bilinciyle yola çıkmıştır. Kuruluşundan bugüne kendinden beklenenin fazlasını yerine getirmeye çalışmıştır. Bunda en büyük etken başta kurucularımız olmak üzere Yönetim Kurul Üyelerimizin özverili çalışmaları olmuştur. Daha sonra Hem Kavak hem de Kavak dışında hemşehrilerimizin derneğimize karşı çığ gibi büyüyen güvenleri azmimizi artırmıştır. Yaptığımız etkinlikler de meydanlara ve salonlara sığmadığımızı görüyor bundan büyük heyecan duyuyoruz. Biz başarımızı bütün bunların yanısıra 'ben' merkezli değil 'biz' merkezli tavır ve tutumumuza borçluyuz. Her bir derneğimiz zincirin bir halkasına benziyor. Halkaların tamamı güçlü olmalıdır. Biz bunu savunuyor ve durmak yok yola devam diyoruz." dedi.


BÜYÜK HAYALLERİM VAR

Mustafa Tankal " Kavak için hemşehrilerimiz için büyük hayallerim var. Bunu hep birlikte yapacak ve göreceğiz. Bizim yanımızda gördüğümüz hissettiğimiz herkese burada bir kez daha teşekkür ediyorum. Birbirimizin elinden tutacak omuzlayacak ve güzel yarınlara dik olarak ilerleyeceğiz. Bu Cennet vatanımıza olan borcumuzu gerçekleşmesine vesile olacağımız anlamlı faaliyetlerle ödemeye çalışacağız. Göreceksiniz KAVKANDER Türkiye'de hemşehrilerimiz sesi sözü gözü ve kulağı olacak" dedi.


TANKAL'DAN TEŞEKKÜR

Mustafa Tankal KAVKANDER'in geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği 1. Hıdırellez ve Keşkek Festivali ve Ramazan İftarına katılanlara da teşekkür etti.

Açıklamasında; "İlçemizin Güven Göleti mevkiinde tertiplediğimiz 1. Hıdırellez ve Keşkek Festivali ve ardından Ramazan İftarımıza yoğun katılım oldu. Başta Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Sarıcaoğlu olmak üzere bürokratlarımıza, Yönetim Kurulumuza sevgili vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.