KAVAK YEG TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ EĞİTİMİ DÜZENLEDİ

SAMSUN HABER Haber Girişi : 19 Ocak 2023 17:11
KAVAK YEG TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ EĞİTİMİ DÜZENLEDİ
​Kavak Yerel Eylem Grubu Derneği, yerel kalkınma, turizm, tarım, kırsal kalkınma, spor ve eğitim alanlarında faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

KAVAK YEG TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ EĞİTİMİ DÜZENLEDİ

 

YEG’in son olarak düzenlediği "Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği" eğitimi yoğun ilgi gördü. Kavak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirilen toplantıya  Kavak YEG Üyeleri, Sınırlı Sorumlu Kavak Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi üyeleri ve çiftçiler katıldı.

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Hicran Çıkış Kanca'nın verdiği eğitimde “İlçelerimizde bitki çeşitliliği artırılarak kırsal kalkınmayı desteklemek, katma değerli üretim yapısına geçişte bölge için stratejik olabilecek Tıbbi ve Aromatik Bitki alanlarını yaygınlaştırmaktır. Sözleşmeli tarım modeli ve iyi uygulama örneği geliştirmek amaçlanmaktadır” dedi. Kanca Samsun İli İçin ekonomik öneme sahip katma değeri yüksek olacak Tıbbi ve Aromatik Bitki seçimimde dikkat edilmesi gereken hususlar ve Samsun Büyükşehir Belediyesinin Tıbbi ve Aromatik Bitkilere verdiği desteklerle uyulması gereken proje kriterleri hakkında bilgi verildi.

 

 

​Eğitim sonrası Kavak Yerel Eylem Grubu Derneği Müdürü Ebru AKMAN katılımcılara katılım belgesi verirken Eğitmen Ziraat Yüksek Mühendisi Hicran Çıkış Kanca’ya teşekkür belgesi takdim etti. Verilen eğitimlerin proje yürütmede alt yapının vazgeçilmez bir parçası olduğunu ve çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini bildirdi.

 

Etiketler : KAVAK YEG
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.