KAVAK'TA SAMİ AKER PEHLİVANIN KABRİ NEDEN YAPILMADI?

SAMSUN HABER Haber Girişi : 16 Mayıs 2020 13:19
KAVAK'TA SAMİ AKER PEHLİVANIN KABRİ NEDEN YAPILMADI?
Dünya Olimpiyat Şampiyonu Türk Güreşinin Sembolü Yaşar Doğu'nun gençlik yıllarında hocaılğını yapan köy komşusu Sami Aker'in Yukarı Çirişli köyünde bulunan bakımsız kabri görenlerin yüreğini sızlatıyor.
Dünya Olimpiyat Şampiyonu Türk Güreşinin Sembolü Yaşar Doğu'nun gençlik yıllarında hocalığını yapan köy komşusu Sami Aker'in Yukarı Çirişli köyünde bulunan bakımsız kabri görenlerin yüreğini sızlatmaya devam ediyor.


2020 yılı Ocak ayında Kavak'ta Yaşar Doğu'yu anma programında yapımı protokol önünde gündeme gelen kabrin yapımıyla ilgili olarak  Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'nun biz yaparız ifadesi bugüne kadar karşılığını bulmadığı görülüyor.

Yaşar Doğu kitabının yazarı ve Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'in gündeme getirdiği kabrin yapım konusu sessizliğini koruyor. Seven yaptığı açıklamayla bu sessizliği bozarak: Bugün kadar neden yapılmadı. İki taşın bird araya getirilmesi bu kadar zor mu diye sordu.

  
DEĞERLERİMİZE KARŞI SESSİZ KALAMAYIZ


Ahmet Seven: "Soruyorum; 
Hani Kavak Yukarı Çirişli Köyünde kabri bulunan Yaşar Doğunun hocası eski başpehlivanlardan Sami Aker'in kabri yapılacaktı. Biz yaparız diyerek söz verenler...Yapmayacağınız halde neden söz veriyorsunuz. Kavak'a yakışıyor mu bu? Bir daha yapacağım demeyin. Bunu vatandaşlar yaptırır. İki mezar taşını yan yana getiremeyenlere söyleyecek söz bulamıyorum. Tarihimize ve kültürümüze uzak kalmamalıyız. Bu kabir bir an evvel kayda değer şekilde inşa edilmelidir" diye konuştu.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.