Kapadokya'yı Kavak'a Taşıyan Kazancı Taşhan'a yoğun ilgi

SAMSUN HABER Haber Girişi : 16 Mart 2017 23:29
Kapadokya'yı Kavak'a Taşıyan Kazancı Taşhan'a yoğun ilgi
Kavak'ta 01.04.2016 tarihinde hizmete giren Kazancı Taşhan Otel görenlereKapadokya Kavak'a taşınmış dedirtiyor.
 Kavak'ta 01.04.2016 tarihinde hizmete giren Kazancı Taşhan Otel görenlereKapadokya Kavak'a taşınmış dedirtiyor.

Samsun'un alternatif doğa turizmi oteli unvanına sahip, şehrin stresinden uzak, Karadeniz'in eşsiz doğasıyla kucaklaşan Kazancı Taşhan Otel Ata Yolu güzargahından ulaşılan Kazancı Köyü yakınında Mamur Dağı üzerinde kurulan ve yapımında çevreye zarar vermeyen materyallerin kullanıldığı, eko otel konseptine uygun ve toplamda 38 yatak kapasitesine sahip tesisin mimari ve dekor tasarımı geleneksel Türk, 19. yy Osmanlı ve Italyan renösans ve Avrupa art deco dönemlerine ait izler taşıyor.

 Kazancı Oteli Tesisleri bölgede yok olmaya bırakılmış taş evlerden kurtarılan mermer, taş ve yıkılmaya yüz tutmuş Çantı evlerinden alınan tomruklardan ve lokal taş ocaklarından alınan malzemelerle yapılmış.

Uzun ve titiz bir çalışmanın ürünü olan Kazancı Taşhan'da konaklama hizmetlerinin yanısıra organik tarımsal üretimin özendirilmesi amacıyla eko-tarım yaz okulu, geleneksel el sanatlarımızın turizm vasıtasıyla yaşatılmasını sağlamak için de sanat eğitimi üzerine  kadın ve gençlerin teşvik edildiği geleneksel sanat yaz okuluyla da hizmet sunuyor.


20 dönüm arazi içerisinde yer alan Kazancı Taşhan Otel , 1 Executive Suite, 12 çift yataklı standart oda, 2 tek yataklı oda ve  4 herşeyi içinde çift yataklı apart (cabana suite) odaları ile toplam 38 yatak kapasitesine sahiptir. Yayla ve dağ manzaralı odaların dekorasyonu 5 yıldız otel standartlarında tasarlanmıştır. Otelimiz bünyesinde bulunan Taşhan Restorant geleneksel dekorasyonu ile Türk ve yöresel mutfakların yanısıra dünya mutfaklarından oluşan seçkin menüsü ile misafirlerine farklı damak tadı yaşatıyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.