İYİ Parti'de HDP çatlağı: Çocuk katilini övenle kazanmaktansa kaybedelim

SİYASET Haber Girişi : 22 Mart 2023 17:04
İYİ Parti'de HDP çatlağı: Çocuk katilini övenle kazanmaktansa kaybedelim

İYİ Parti'de HDP çatlağı: Çocuk katilini övenle kazanmaktansa kaybedelim

 

Son dakika haberi: Altılı Masa'dan aday olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun belirlenmesinin ardından İYİ Parti'deki krizler son bulmuyor. Dün Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı gösterilmesine ilişkin grup kararı alan İYİ Parti'de toplantıya Yavuz Ağıralioğlu katılmamıştı. Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ve HDP ile görüşmelere karşı çıkarak istifa edeceği iddia edilen Ağıralioğlu, açıklamalarda bulundu. İstifa etmeyen ama ilerdeki sürecin nasıl işleyeceğini bilmediğini söyleyen Ağıralioğlu, Altılı Masa'ya tepki gösterip, "Cumhurbaşkanlığını bölücülerin pazarlığı yaptılar. Çocuk katilini övenle kazanmaktansa kaybedelim" dedi.

 

Son dakika! İYİ Parti'de HDP çatlağı: Çocuk katilini övenle kazanmaktansa kaybedelim

 

Altılı Masa'nın Kılıçdaroğlu'nu aday göstermesi ve ittifak ortaklarının HDP ile görüşmesinden rahatsız olduğu için günlerdir istifa edeceği iddia edilen İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, açıklamalarda bulundu.

 

Ağıralioğlu'nnu konuşmasında satır başları:

 

Konuşabilme imkanı bulduğum her yerde ilkeli siyasetin dilini kullanmaya gayret ediyorum. Kazanmak için her şeyi hak görenlerin karşısında şerefle kaybetmeyi göze alarak konuşuyoruz. İktidara kızıyorsanız iktidara benzememelisiniz. İktidar "milleti duymuyor" diye eleştiriyorsunuz milletinizi duymak anlamak istişare etmeye sadakat göstermek zorundasınız.

 

"KURDUĞUMUZ MASADA BİZE PUSU KURULDU"

 

Akşener masada dayatmayla karşı karşıya kaldı. Bize pusu kurulmasından rahatsızız. Sırf kaybetme endişesi duyuluyor diye bize küfür edilmesinden rahatsızız. 50'yi 1 geçmek için her yol mübah değildir. Siyasi mücadelede millete umut olmak istiyorsanız iktidarın yaptıklarını yapmayacaksınız.

 

"İYİ PARTİ'NİN KURBAN EDİLMESİNE İTİRAZ ETTİK"

 

Meral Akşener bir siyasi dayatma maruz kaldı diye itiraz ediyoruz. İYİ Parti bu süreç başladığından bari 'millet kazanacak' diyoruz. Meral Akşener'in tahammül ederek bütün bu süreçlerin içerisinde bugüne getirdiği mücadelede kendisine pusu kurulmasından rahatsızız. Sırf kaybetme endişesi kuruyoruz diye bize pusu kurulmasından rahatsızız.

 

Biz hassasiyetin merkezine 50+50'yi koyuyoruz. 50'yi bir geçmek arzuyla kazanma şehvetine kapılırsa siyaset kirlenecek dedik. Biz kimsenin mezhebine inancına hürmetsizlik edecek değiliz. İYİ Parti'nin 5 yıllık emeğin iktidar olma hevesine kurban edilmesine itiraz ettik.

 

"KÖR VE SAĞIR OLDUNUZ"

 

Bölücülük cumhurbaşkanlığı pazarlığı olamaz. İktidar milleti görmez oldu, siz daha görmeden kör ve sağır oldunuz. Memleket mücadelesinde şimdi iktidarı matematiğe çevirdiniz. Elini kalbine koyup koşanların yurdudur bu memleket. Siyaset kim cumhurbaşkanı olacak kayığına döndü. İYİ Parti masada 5 yıldır ağır hakarete uğruyor

 

"TERÖRÜN OLDUĞU YERDE KALMAYIZ"

 

HDP'nin içine dahil olduğu denklemde defalarca ifade ettik, biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız. Devlete katil dediler PKK'ya katil diyemediler. Terörün olduğu yerde kalmayız. Menfaatimiz var diye bu ilkesizliğe göz yumamayız. Elinize güç geçtiğinde ne yapacağınızı gördük.

 

"PKK'YA KATİL DİYEMEYENLERİN OYUYLA PAZARLIK EDİLİYOR"

 

Ben defalarca ifade ettim. HDP'ye oy veren 6 milyon seçmen, herhangi bir partimiz, HDP'ye oy veren vatandaşlarımızın oyunu alabilirse ben bunun övüncüyle yaşarım. Ancak Türk devletine katil diyen HDP yöneticilerini görüyorum. Devlete katil derken cüretkarlığı bir kere PKK'ya katil diyerek gösteremediniz. Dolayısıyla ben HDP'nin bu iklimde, biizim oyumuza talip oluyorsunuz da bizimle niye muhatap olmuyorsunuz. Evet sizinle muhatap olmuyoruz. Siz problemli insanlarsınız. Ermeniler sözde soykırım mitingleri düzenler, siz içindesiniz. PKK'yı lanetleyemezsiniz. Vatandaşlarımızı rencide etmeyeceğiz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.