İstanbul'u teslim alan kar Samsun'a geliyor

GÜNDEM Haber Girişi : 20 Aralık 2012 20:46
İstanbul'u teslim alan kar Samsun'a geliyor
Mega kentte etkili olan kar yağışı trafikte de aksamalara sebep oluyor. Saat 15.30 itibarıyla; D100 Karayolu Beylikdüzü mevkiinde İstanbul istikametine trafik tamamen durdu. Kötü hava koşullarından etkilenen bir helikopter ise Sarıyer sahiline zorunlu ini
Birçok semtte ulaşım kilitlendi. Belediye ve karayolları ekipleri olumsuzluğun etkisini en aza indirmek için yoğun çaba harcıyor.

Saat 15.30 itibarıyla; Haramidere - Beylikdüzü yönü ise araç arızası nedeniyle yoğunlaşıyor.

Büyükdere Caddesi, Maslak Hacıosman yönünde trafik kazası nedeniyle bir şerit trafiğe kapatıldı.

D-100 Karayolu Beylikdüzü mevkiinde İstanbul istikametine trafik tamamen durdu.

TEM'de ise; Sağmalcılar viyadüğünde meydana gelen kaza nedeniyle TEM bağlantı yolu Ankara istikametindeki trafik durdu.

İstoç - Tekstilkent yönünde trafik kazası nedeniyle bir şerit trafiğe kapatıldı.

Kemerburgaz - Alibeyköy yönünde trafik kazası nedeniyle bir şerit trafiğe kapatıldı.

O-3 Hal-Bayrampaşa yönünde trafik kazası nedeniyle bir şerit trafiğe kapatıldı.

Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçişlerde büyük yoğunluk yaşanıyor.

İstanbul'un yol durumu ve trafik kameraları için tıklayınız.

SARIYER'E MASLAK ÜZERİNDEN ULAŞIM KESİLDİ

Kötü hava koşullarından etkilenen bir helikopter Sarıyer sahiline zorunlu iniş yaptı.

Büyükçekmece'den Beykoz'a kadar çok geniş bir alanda ulaşım felç oldu. Sürücülerin ve yolcuların saatlerce beklediği yerlerin başında Büyükçekmece, Hadımköy, Sarıyer-Hacıosman, Avcılar, Halkalı, Tekstilkent, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geldi. Karın daha fazla tuttuğu ara sokaklarda ise özellikle kar lastiği olmayan araçlar kaydı, trafik uzun süre aksadı.

İstanbul'da etkili olan kar yağışı Sarıyer'de daha şiddetli hissediliyor. Sarıyer'ın Bahçeköy, Çayırbaşı ve Maden gibi yüksek mahallelerinde sabahtan bu yana ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Çayırbaşı Stadyumu etrafındaki yüksek tel örgüler ve reklam tabelaları sabaha karşı etkili olan şiddetli rüzgar yüzünden yola savruldu. Şans eseri kimse yaralanmadı. Tel örgülerin ve büyük tabelaların düştüğü sokakta Cuma günleri halk pazarı kurulduğu, olası bir facianın eşiğinden dönüldüğü öğrenildi.

Öğle saatlerinde etkisini artıran kar yağışı ve belediye ekiplerinin çalışmalarının yetersiz kalması yüzünden Sarıyer'in Maslak üzerinden İstanbul'a bağlantısını sağlayan Hacıosman yokuşunda trafik durdu. Kar yüzünden araçlar yolda kaldı. Yaklaşık 40 dakika kapalı kalan yol, belediye ekiplerinin müdahalesiyle kontrollü olarak açıldı. Hem Sarıyer'e inişte hem de Maslak'a çıkışta, sürücüler güçlükle ilerliyor.

D-100'DE KAR ESARETİ

Büyükçekmece D-100 Karayolu S Rampası mevkiinde kar lastiği ve zinciri bulunmayan çok sayıda araç yolda kaldı. Vatandaşlar kayan ve bir türlü hareket etmeyen araçlarını kurtarmak için seferber oldu. Araçları yolda kalan vatandaşlar, otomobillerinin ön bölümüne çıkarak ve ittirerek araçlarını kurtarmaya çalıştı. Bu sırada araçları kurtarmaya gelen kurtarıcı araç da karla kaplanan yolda mahsur kaldı. Kurtarıcı araç, bir türlü kaldığı yerden çıkamayınca diğer araç sürücüleri harekete geçti.

Sürücüler soğuk havada kurtarıcıyı kurtarmak için itmeye başladı. Uzun süren itmenin ardından kurtarıcı yerinden çıkarıldı. Uzun süredir yolda olduğunu ve sınavına geç kaldığını söyleyen bir vatandaş 'İstanbul'un en büyük ilçelerinden Büyükçekmece'deyiz. Saat 10.00'dan beri yoldayım. İkide sınavım vardı ve kaçırdım. Biz buradayız ancak devlet burada yok' şeklinde konuştu.

KAR KALINLIĞI 15 SANTİMETREYE ULAŞTI

İstanbul'u bölgesel etkisi altına alınan kar yağışı yer yer tipiye dönüşerek Beylikdüzü ve Sarıyer-Hacıosman, Beykoz, Zekeriyaköy bölgelerinde etkili oldu. Meteoroloji verilerine göre sulu kar beklenen İstanbul'da ani hava değişimiyle birlikte kar yağışı başladı. Hava tahminlerine göre tüm hazırlıklarını yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ana arterlerde çalışmalar yaptı. Emniyet şeritlerinin işgal edilmesi tuzlama araçlarını ulaşımını engelledi.

Çeşitli yayın organlarında çıkan "zamanında müdahale edilmedi" eleştirileri gerçeği yansıtmamaktadır. Çevre yolları ve köprülerde akşam saatlerinde görülen trafik rutin mesai bitimi trafiği yaşanıyor. Trafik sıkışıklığının en büyük etkenlerinden biri sürücülerin kış lastiği kullanmamaları etkili oldu. İstanbul'da sabahtan akşam saatlerine kadar 344 hasarlı trafik kazası meydana geldi. Beykoz ve Sarıyer bölgelerinde kar kalınlığı 15 cm'ye ulaştı. Rüzgar ise saatte 80 Km'ye kadar çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 908 araç ve iş makinesi, 2 bin 266 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele ediyor. Ani gelişen hava şartları nedeniyle 1000 kişilik personel kar kürüme çalışmalarına takviye ediliyor. Depolarda 254 bin 7 ton tuz,1.800 ton solüsyon hazır bekletiliyor.

İstanbul'un yol durumu ve trafik kameraları için tıklayınız.

5 EVİN ÇATISI UÇTU

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, gece çıkan fırtına nedeniyle 11 ağaç devrilirken, 5 evin çatısı uçtu, bazı reklam panoları ve direkleri devrildi.

Havaların soğumasıyla birlikte hazırlıklarını tamamlayan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, sokakta yaşayan vatandaşları Sarıyer Metin Oktay Kapalı Spor Salonu'nda misafir ediyor.

KAR, HAVA TRAFİĞİNİ DE OLUMSUZ ETKİLİYOR

Etkili kar yağışı, Atatürk Havalimanı'ndaki uçak ve araç trafiğini olumsuz etkiledi.

Atatürk Havalimanı apron alanında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) kar temizleme araçlarıyla yolları açıyor, uçaklar da özel solüsyonla yıkanıyor.

İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini arttıran kar, Atatürk Havalimanı'nı beyaza bürüdü.

Kar, apronda, uçak ve yer hizmeti veren araçların çalışmasını olumsuz etkiliyor. Uçaklarda anti-icing adı verilen yöntemle buzlanmaya karşı önlem alındı. THY'ye ait uçaklar pist başına çıkmadan, girdikleri kuyrukta, alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkanıyor.

Apronda, körüklere yanaşan uçakların kar yağışı nedeniyle daha yavaş hareket ettikleri gözlendi.

DHMİ Atatürk Havalimanı Baş Müdürü Celal Özuğur, ''50 personel ve 49 araçla kar temizleme çalışmaları başlattık. Pistlerde kapanma durumu söz konusu değil. Pistlerde frenleme değerleri normal ve sürekli ölçüm yapıyoruz. Yarın akşama kadar kar yağışının süreceğini tahmin ediyoruz ve akşam da don bekliyoruz. Don olayına karşı pistlerde buz çözücü de-icing işlemini yapıyoruz. Seferler normal olarak gerçekleştiriliyor'' diye konuştu.

Bu arada, THY'nin TK 2718 sefer sayılı İstanbul-Iğdır ile TK 463 sefer sayılı İstanbul-Simferopol ve TK 1871 sefer sayılı Venedik uçuşları gidilecek yerdeki olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.