İLKADIM DOĞUMUNUN 110.YILINDA NECİP FAZILI ANIYOR

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 24 Mayıs 2014 22:00
İLKADIM DOĞUMUNUN 110.YILINDA NECİP FAZILI ANIYOR
İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen programda Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in doğumunun 110'uncu yılı dolayısıyla konferans ve şiirlerle anılacak.
 Erdoğan Tok;" Doğumunun 110'uncu yılında anılacak

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen programda  Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in doğumunun 110'uncu yılı dolayısıyla konferans ve şiirlerle anılacak.

GENÇLERE ÜSTADI ANLATMALIYIZ

Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerin geçekleştirildiği Necip Fazıl Haftasında  Üstad'ı şiir ve konferans ile anacaklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,   Necip Fazıl gibi değerlerin anılarak gelecek nesiller tarından bilinmesinin önemine işaret etti.

TOK; "ÜSTAD'I SAYGIYLA ANIYORUZ"

Eserleri, fikirleri, şiirleri ve hayatıyla Türk düşünce ve sanatına damgasını vuran Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in Türk İslam coğrafyasında önemli bir yerinin olduğunu söyleyen Başkan Erdoğan Tok, " Bize her konuda güzel ve anlamlı mesajlar veren ve 79 yıllık hayatı ve eserleriyle bize bir dava emanet eden Üstad Necip Fazıl'ı, vasiyetine uygun olarak davasını, mücadelesini, topyekun birlik, beraberlik için gelecek nesillere anlatmalıyız." dedi.

26 MAYIS PAZARTESİ SAAT 20.00'DE

Programa konuşmacı olarak katılacak olan Yrd. Doç. Dr. Dursun Ali Tökel'in, " Bir Medeniyet Eleştiricisi Olarak Necip Fazıl" konulu konferansının ardından Sanatçı İbrahim Sadri Tarafından Necip Fazıl şiirleri okunacak.  Program 26 Mayıs Pazartesi akşamı saat 20.00'de Samsun Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.