İlahiyatçı-Yazar Sami Kesmen'den AKS Tv'de Ramazan Programı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 21 Haziran 2015 20:42
İlahiyatçı-Yazar Sami Kesmen'den AKS Tv'de Ramazan Programı
İlahiyat-Yazar Sami KESMEN, dün akşamki Sahurname programında 'İnsanın Yaratılışı ve Hz. Adem'in hayatını' anlattı.

İlahiyatçı-Yazar Sami Kesmen'den AKS Tv'de Ramazan Programı


Her gece saat 01.00'de, AKS Tv'de canlı olarak yayınlanan, sunumunu Mahmut Erdoğan'ın yürüttüğü "Sahurname" programının devamlı konuğu, gazetemiz köşe yazarı, İlahiyat-Yazar Sami KESMEN, dün akşamki Sahurname programında "İnsanın Yaratılışı ve Hz. Adem'in hayatını" anlattı.


Sami Kesmen programda; insanın yaratılışı ile kainatın yaratılışının birbirine benzediğini, kainatta da %70 oranında su bulunduğunu, insan vücudunun da % 70 su olduğunu söyledi. Katinatın yaratılırken 4 ana süreçten geçtiğini, insanın da yaratılırken 4 ana süreçten geçtiğini belirtti. Kainatın da su, hava, güneş ve toprak karışımı bir yaratılıştan geçtiğini, insanın da su, hava, toprak ve güneş gibi  unsurların birleşimi ve karışımı ile hayat bulduğunu ifade etti. 

İlk yaratılışın topraktan olduğunun Kur'anda belirtildiğini ve ilk insanın da Hz Adem olduğunu söyleyen Kesmen, son zamanlarda insanın yaratılış süreciyle ilgili öteden beri gelen kadim bilgilerin ve kabul gören anlayışın hilafına yeni iddiaların ileriye sürüldüğünü ama bunların henüz toplumsal kabule dönüşmediğini söyledi.


İnsanın ilk yaratılıştaki toprak, çamur, balçık ve şekil gibi süreçlerden geçerek ve toprağın süzülerek gerçekleştirildiğini, ilk yaratılıştan sonraki insan neslinin üremesinin de benzer süreçle devam ettiğini söyledi ve dişi ile erkeğin birleşmesiyle üremesi gerçekleşen başta insan nesli olmak üzere tüm yaratıkların sperm ve yumurtalarının yedikleri gıdalardan vücut rafından süzülerek oluştuğunu, bu gıdaların kaynağının da toprak olduğunu, bu nedenle de ilk yaratılışla  şimdi devam eden yaratılışın aynı olduğunu ilave etti.


Ayrıca insanın yeryüzünde yaşayacağını murad eden Yüce Allah insanın vücud kimyalarının ve elementlerinin yeryüzü  toprağıyla aynı olduğunu belirtti. Bu nedenle ölen insanların defnedildikten kısa süre sonra  toprağa dönüştüklerini ve her hangi bir koku da oluşmadığını söyledi. Son zamanlarda hormonlu gıdaların tüketilmesiyle bu orantının biraz değiştiğini bunun için de ölen kimselerin daha uzun sürede  toprağa dönüştüklerini de ileri sürdü.


Sahurname programında her akşam farklı bir konuyu gündeme taşıyarak seyircileriyle paylaşan İlahiyatçı -Yazar Sami Kesmen, İftara Doğru Programının da yapımını ve sunumunu yürüterek ramazanın en verimli bir şekilde geçirilmesi için gayret etiğini ifade etti.

Etiketler : Sami Kesmen
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.