• İHSANBAŞKAN

İhvanlar.net'in 'Facebook'ta paylaşım rezaletleri! 'uyarısı

GÜNDEM Haber Girişi : 26 Ekim 2014 23:23
İhvanlar.net'in 'Facebook'ta paylaşım rezaletleri! 'uyarısı
İsmailağa cemaatine bağlı Cüppeli Ahmet Hoca'ya yakınlığı ile bilinen bir ekibin yayınladığı bilinen İhvanlar.net sitesi 'Facebook'ta paylaşım rezaletleri! uyarısında bulundu.
 ' FACEBOOKTA PAYLAŞIM REZALETLERİ' 
İsmailağa cemaatine bağlı Cüppeli Ahmet Hoca'ya yakınlığı ile bilinen bir ekibin yayınladığı bilinen İhvanlar.net sitesi 'Facebook'ta paylaşım rezaletleri! uyarısında bulundu.

İHVANLAR.NET SİTESİ SOSYAL MEDYADAKİ FAYDASIZ PAYLAŞIMLARA ' FACEBOOKTA PAYLAŞIM REZALETLERİ' BAŞLIĞIYLA YAZI YAYINLAYARAK SERT TEPKİ GÖSTERDİ
İnternet, faydası ve zararı kullanım şekline göre değişen bir yapıya sahip. Yani kullanıcının yönelişine bağlı.

İNTERNET AMACININ DIŞINA TAŞIRILIYOR

   Normalde internet bir araştırma, okuma, bulma, görüşme platformu iken Facebook, Twitter ve Instagram gibi siteler sayesinde "paylaşma" meydanına döndü. Bu sitelerin cep telefonlarında aktif rol oynamasıyla bu alan iğrenç bir boyut kazandı.

    Elinde telefonu gittiği her yerin resmini paylaşanlar mı dersiniz, girdiği restorandan yer bildirimi yapanlar mı dersiniz, yaptığı ızgaranın, misafirlikte kendisi için hazırlanan sofranın görüntüsünü paylaşanlar mı dersiniz, eşi ile birlikte çektiği çok samimi(!) resimleri paylaşanlar mı dersiniz?

BİR MÜSLÜMANIN AHLAKI YEDİĞİ IZGARAYI YAYINLAMAYA İZİN VERMEZ!

    Bir Müslüman ahlakı ve imanın bir gereği olarak ızgarayı kimsenin görmeyeceği, yoldan uzak bir yerde yapmayı tercih eder. Şayet öyle bir yer bulamaz ise ızgara yapmayı bırakır ama herkesin gözü önünde ulu orta ızgara yapmaz.

    Gelin görün ki şimdi adam yağları üzerinde çızır çızır pişen tavukları çevirirken resmini çekiyor ve Facebook'tan arkadaşlarına paylaşıyor.

   Görgüsüzlük mü dersiniz, terbiyesizlik mi dersiniz? Ne derseniz deyin?

    Şimdi hacısında hocasında hatta tarikat mensubu insanlarda ve talebelerde bile bu hastalık mevcut oldu?

AKIL YANLIŞ YÖNE KULLANILIYOR

   Yolda giderken, dururken, yürürken, bakarken resim çekip paylaşıyorlar. Bir de değişik değişik poz verip yüzünü şekilden şekile sokup farklı görünmeye çalışanlar var.

   Herkes paylaşımlarının "beğeni" sayısını arttırmak için uğraşıyor.

   Bir de arkadaşını bu konuda azarlayanlar var? Neden başkasınınkini beğeniyormuş da kendi paylaşımlarına beğeni yorum yapmıyormuş diye?

   Ne büyük bir mesele değil mi?

İNTERNETİN HİPNOZ ETKİSİ-DUYARSIZLAŞTIK

   Dünya kafirlerin oyun ve entrikaları ile çalkalanırken, güzel dinimiz delalet ehli tarafından tahrif edilmeye çalışılırken? Hadi bunları geçelim kendisi daha ilmihalinden haberi olmadığı halde cehalet içinde kıvranırken derdine düştüğü şeye bak?

   Ne kadar alçak dereceli şeyler ile zaman öldürüyoruz?

    Eskiden "Allah beğensin de kim ne derse desin" denirdi. Şimdi "insanlar beğensin de?" deniliyor gerisine bakılmıyor.

KENDİNİZE GELİN/UYANIN/NE YAPTIĞINIZIN FARKINDA MISINIZ?

   Yapmayın kardeşler, etmeyin? Evinizi, eşinizi, mahreminizi, yediğinizi, içtiğinizi kimseyle paylaşmayın. Kimse sizin özelinizi bilmesin. 

   Beğeniyi artırdığınız zaman kazandığınız bir şey yok, beğenilmediğiniz zaman kaybedeceğiniz bir şey yok?

  KAYNAK:  www.ihvanlar.net

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.