Hemşeri Dernekleri Fuarı açıldı

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 14 Haziran 2013 22:44
Hemşeri Dernekleri Fuarı açıldı
İlkadım Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen "1. İlkadım Hemşeri Buluşması" kağnı ve mehterli kortej yürüyüşüyle başladı.
İlkadım Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen "1. İlkadım Hemşeri Buluşması" kağnı ve mehterli kortej yürüyüşüyle başladı.

Samsun'da faaliyet gösteren 24 hemşehri derneği, İlkadım Belediyesi'nin düzenlediği "1. İlkadım Hemşehri Buluşması" kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Buradan yürüyüşe geçen korteje önde Konya Belediyesi Mehteran Takımı, arkada ise kağnı eşlik etti. Mehter marşları eşliğinde ilerleyen kortej, İstiklal Caddesi, Lise Caddesi ve Fuar Caddesi üzerinden Sevgi Kafe arkasındaki fuar alanına ulaştı.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve eşi Lütfiye Demirtaş'ın da katıldığı kortej renkli görüntülere sahne oldu. Kortejde en çok ilgiyi mehter takımı ve kağnı arabası gördü.

14-16 Haziran tarihleri arasında 3 gün boyunca kendi tarihini, turizmini, yöresel yemeklerini, örf ve adetlerini tanıtacak olan İlkadım Hemşehri Buluşması'nın açılışı öncesi İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kafasında kasket, elinde Türk bayrağı ile kağnı arabasının üzerine çıkarak, Ordu Sevgi Derneği Başkanı Hasan Varol ve yönetim kurulu üyeleriyle basın mensuplarına poz verdi. Ardından "1. İlkadım Hemşehri Buluşması"nın açılış kurdelesi MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve dernek başkanları tarafından kesildi.

Kurdele kesimi sonrasında protokol üyeleri, hemşehri derneklerinin açtıkları stantları tek tek gezdiler. Üç gün boyunca folklorik gösteriler ve yerel sanatçıların konser vereceği "1. İlkadım Hemşehri Buluşması"nın son günü olan 16 Haziran Pazar günü saat 20.00'de Orhan Hakalmaz sahneye çıkacak.

Düzenlenen "1. İlkadım Hemşehri Buluşması"na İlkadım Belediyesi, Ünye Belediyesi, Asarcık Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Bafra Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Balkan Türkleri Kültür Dayanışma ve Haberleşme Derneği, Bayburt Kültür ve Dayanışma Derneği, Birleşik Kafkas Derneği, Çarşamba Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği, Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Havzalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kadamut Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF), Ladikliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Of-Çaykara Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Ordu Sevgi Derneği, Adige Kültür Derneği, Samsun Gümüşhane Dernekler Federasyonu, Sinoplular ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Artvin-Şavşatlılar, Tonyalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Trabzon Şalpazarı Ağasarlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Vezirköprülüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.