HEMŞERİ DERNEKLERİ FUARDA BULUŞACAK

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 13 Kasım 2012 06:27
HEMŞERİ DERNEKLERİ FUARDA BULUŞACAK
İlkadım Belediyesinin düzenleyeceği Büyük Hemşehri Buluşmasında tarih, turizm, yöresel yemekler, örf ve adetler tanıtılacak.
İlkadım Belediyesinin düzenleyeceği Büyük Hemşehri Buluşmasında tarih, turizm, yöresel yemekler, örf ve adetler tanıtılacak.

Samsun'da faaliyet gösteren hemşeri dernekleri İlkadım Belediyesi'nin 2013 yılı Mart ayında organize edeceği "Büyük Hemşeri Buluşması"nda tarihini, turizmini, yöresel yemeklerini,  örf ve adetlerini tanıtacak.
 
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde hemşeri dernekleri ile buluştu. Başkan Demirtaş, Acem Tekkesi'nde yapılan toplantıda, Kavak Dernekler Federasyonu'na (KADEF) bağlı dernekler, Kars, Ardahan, Iğdır, Ladik, Asarcık, Artvin, Şavşatlılar, Gümüşhaneliler, Çarşambalılar, Vezirköprü, Sinop, Erzurumlular, Azerbaycan, Artvinliler olmak üzere  İlkadım’da faaliyet gösteren 30 Derneğin Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.
 
Samsun'da faaliyet gösteren hemşeri derneklerini ile bir araya gelen Başkan Necattin Demirtaş, Kültürel değerlerinin yaşatılması ve tanıtılmasına hemşeri derneklerinin önemli bir görevi ifa ettiğini söyledi. 
 
"HEMŞERİ GÜNLERİ BULUŞMASI"
"Hemşeri derneklerinin Samsun için kültürel bir zenginliktir" diyen Başkan Demirtaş, İlkadım Belediyesi olarak tüm hemşeri derneklerini buluşacağı bir fuar organizasyonu tertiplemeyi arzu ettiklerini kaydetti.  Hemşeri derneklerinin bağlı olduğu il ve ilçenin tarihi, turizmi, yöresel yemekleri,  örf ve adetlerini tanıtan büyük bir hemşeri buluşması organize edeceklerini anlatan Demirtaş, " Memleket tanıtımı ve hemşeri sorunlarının çözümü noktasında etkin rol oynayan birliklerimizi, kendi geleneklerini yaşatabilecekleri sivil toplum örgütlerini çok önemsiyoruz. İlklerin Belediyesi olarak Samsun'da faaliyet gösteren Samsun için emek veren ve hizmet üretenleri bu fuarımızda buluşturarak kaynaştıracağız."dedi.
 
"SAMSUNLULUK SİNERJİSİNİ HAREKET GEÇİRECEĞİZ"
Başkan Demirtaş, " Her zaman derneklerimizin yanında olduk. Bundan sonra da olacağız. Aynı kültürel değerleri paylaşan derneklerimiz, sevgi, saygı, barış ve kardeşliği özendirmenin yanında birlik ve beraberliğimizi perçinlemektedir.  Biz de yerel yönetimler olarak memleket tanıtımı ve hemşeri sorunlarının çözümü noktasında etkin rol oynayan birliklerimizi, kendi geleneklerini yaşatabilecekleri sivil toplum örgütlerini çok önemsiyoruz" dedi.
 
Samsun için birlik ve beraberlik heyecanını yakalamak arzusunda olduklarını kaydeden Başkan Demirtaş, " Sivil Toplum Kuruluşlarını da (STK) bu çatı altına alıp, toplumun her kesiminden vatandaşımızı bir araya getirerek, Samsunluluk fikir birlikteliği için elimizden geleni yapmayı planlıyoruz. Buradaki amacımız dernekleri bir çatı altında toplayıp bir kültür merkezi oluşturmayı düşünüyoruz. Şehir bilincini ve Samsunluluk ruhunu onlara vererek burada ortak faydayla bir çok hizmeti sağlayabiliriz." diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.