• İHSANBAŞKAN

HATAY SURİYE SINIRI ZİYARETİMİZİN ARDINDAN

KÖŞE YAZILARI Haber Girişi : 23 Mart 2018 09:07
HATAY SURİYE SINIRI ZİYARETİMİZİN ARDINDAN
Geçtiğimiz günlerde Afrinde savaşan askerlerimize destek amacıyla Samsun Yazarlar Derneği ve BEM BİR SEN Samsun Şubesi ile ortaklaşa yaklaşık 45 kişilik bir grupla Hatay-Suriye sınırına gittik.

HATAY SURİYE SINIRI ZİYARETİMİZİN ARDINDAN


AHMET SEVEN

SAMSUN YAZARLAR DERNEĞİ BAŞKANI 


Geçtiğimiz günlerde Afrinde savaşan askerlerimize destek amacıyla Samsun Yazarlar Derneği ve BEM BİR SEN Samsun Şubesi ile ortaklaşa yaklaşık 45 kişilik bir grupla Hatay-Suriye sınırına gittik.


Sabah indiğimiz Hatay-Hassa ilçesinde vatandaşın nabzını ölçtük. Düşüncelerini dinledik. Yol boyu nöbet tutan askerlerimizi ziyaret edip kucaklaştık.


Hassa Belediyesini ziyaret edip yetkililerle görüştük.


İlçe Halkının da katıldığı Mehteran eşliğinde yürüyüşe katıldık.


Ardından BEM BİR SEN Samsun Şube Başkanı Nurettin Sever’in yaptığı basın açıklamasına eşlik ettik.


Açıklama oldukça önemli ve anlamlıydı.


Ciddi mesajlar veriyordu.


Nurettin Sever açıklamasında şunları söylemişti;

“Biz Anadolu’nun dört bir yanından savaşmak için Çanakkale’ye koşanların ruhuyla yola çıkıp Afrin’de savaşan Mehmetçiğimize destek olmak moral vermek için buralara geldik. Bütün varlığımızla yanınızdayız demek istiyoruz. Söz konusu vatan millet bayrak olunca koşup geldik.


Şimdiye kadar dualarımızı gönderiyorduk. Selamlarımızı gönderiyorduk. Şimdi dualarımızla birlikte geldik. Selamı kendimiz getirdik. Askerimiz her koşulda mücadele verirken hiç olmazsa bu uğurda yola düşelim yol yorgunu olalım dedik. Karınca kararınca bizimde bir çilemiz olsun, bizim de bir izimiz olsun istedik. Hep birlikte millet olarak vatana olan sevdamızı duyuralım istedik.


Hiç olmazsa sınırımızda bir nefes bırakalım, Mehmetçiğimizin ayağını bastığı toprağa bir izde biz bırakalım diyerek geldik.


Selam sana kınalı kuzular. Selam sana ana duasıyla cepheye koşanlar, Selam size milletin duasıyla uğurlananlar. Biz de geldiğimiz yerlerden size selam getirdik. Taze ve sıcacık selamlarla geldik. Allah Kahraman ordumuza zafer nasip eylesin. Düşmanlarımızı kahr-u perişan eylesin.

Allah Milletimize yar olsun. Müslüman Türk Milleti daima var olsun”


Ardından Kırıkhan’a geçtik.


Orada konuşlanıp canlı yayın yapan TV’leri ziyaret ederek başarılar diledik.


Beyazıd-ı Bestami Hz.lerinin türbesini ziyaret edip başta Şehitlerimiz olmak üzere Güvenlik güçlerimize, devletimize ve yetkililerimize dualar ettik.


Daha sonra Kırıkhanda da izlenimlerimize devam ettik.


Ülkemizin dörtbir yanından gerek özel gerekse toplu taşıma araçlarıyla seller gibi akıp gelen vatandaşlarımızın heyecan ve coşkusuna ortak olduk.


Herbirimizin einde Türk bayrağıyla öyle bir tablo oluşturuyorduk kki…


Görmeye değerdi.


Eğer sefer var denilse,  görev verilse eminim 45 kişilik grubumuz ardına bile bakmadan afrin tepelerine doğru akıncılar gibi koşacaktı.


Öyle duygulandık öyle heyecanlandık ki… Milli Şuur Milli Heyecan işte bu demekti.


Önceki gün Afrin ele geçirilince hiç şaşırmadık.


Bu imanlı inançlı ordunun önünde durabilecek başka ne olabilirdi.


Allah bu milleti yeryüzüne zalime başkaldırsın mazluma el uzatsın diye göndermemiş miydi?


Savaşçılığımız zalime öfkemizden, mazluma merhametimizden geliyordu.


Bastırılmış insanlar rahatladıkça daha bir güçle Devletimiz diyor.


Hele Afrinliler “ nerede kaldınız kurban olduklarımız” diyerek bağrına basıyor.


Ancaaak; Teröristi vurdukça kahrolası canları acıyıp barış isteriz diyerek naralar atan terörist yandaşları var ya…ki onlar kendilerini çok iyi biliyorlar işte onların da canları cehenneme…


Gidip görsünler sınırı…


Açsınlar gaflet ve ihanetle tıkalı kulaklarını.


Hele bir yaşasınlar teröristlerin çektirdikleri acıları.


Belki o zaman anlayabilirler.

Yoksa….

Taşlaşmış kalpleri, et parçasından ibaret kalmış kalpleri ve ot tıkanmış kulakları kıyamete kadar duyamayacak ve anlayamayacaktır. 

 

Bu gezimizde bize araç tahsisinde bulunan ve ayrıca uğurlamaya katılan Atakum Belediye Başkanı Sayın İshak Taşçıya kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.


Gezi boyunca samimi bir şekilde organize görevini üstlenen ve heyeti dirilişe hazır tutan BEM BİR SEN Samsun Şube Başkanı Nurettin Severe teşekkür ediyorum.


Ve…45 kişi memleket vatan Bayrak sevdasıyla yürekleri aynı anda çarpan 45 dost insana şükranlarımı sunuyorum.


Kısacası bizde bu maneviyat bu iman bu milli coşku-heyecan ve Vatan Bayrak birliği oldukça…eğilmeyeceğimiz birkez daha anladığımı söylemek istiyorum.


Bu vesile ile sevdalı kalplere selam dua ve muhabbetlerimi arz ediyorum. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.