Hamit Seven: Filistin Halkının Yanındayız

GÜNDEM Haber Girişi : 06 Nisan 2023 16:06
Hamit Seven: Filistin Halkının Yanındayız
Müslüman ülkeler ve halkları, mazlum Filistin halkının acılarını paylaşmanın yansıra gerek İsrail zulmüne son verecek somut adımlar ve etkili boykot araçlarını kullanarak üzerlerine düşen görevleri bir an önce yerine getirmelidir.

"FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ!"

 

Dostluk ve Güç Birliği Grubu ve Sesli Düşünce Platformu bir basın açıklaması yaparak, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'da bulunan Filistinlilere silahlı müdahalede bulunmasını lanetledi.

 

 

Basın Açıklaması'nda, "Müslümanlar için kutsal olan Mescid-i Aksa'ya İsrail'in silahlı saldırıda bulunmasını lanetliyor ve telin ediyoruz. İsrail hükümeti, her ramazan ayında sistematik olarak sürdürdüğü, mazlum Filistin Halkına yönelik, haksız ve barbarca saldırılarına derhal son vermelidir. Mescid-i Aksa'nın statüsünü ve Kudüs'ün, Filistin'in başkenti olduğu hakikatini hiç bir saldırı değiştiremez, değiştiremeyecektir." ifadelerine yerildi. 

Açıklamada, işgalin, 401 yıllık Osmanlı hâkimiyetinin sona ermesiyle birlikte Müslüman topraklarına işgalin, 1917 Balfour Deklerasyonu ile resmen başladığının vurgulandığı açıklamada, 1948 yılı itibari ile kurulan siyonist İsrail’in, 1967’de Kudüs’ü İşgal etmesiyle, siyonist zulüm ve soykırım sürecinin başladığı dile getirildi.

 

Mescid-i Aksa'nın, Müslümanların ilk kıblesi ve yeryüzünde inşa edilen ikinci mescid olma özelliğine sahip olduğu, Kudüs'ün, Hz. İbrahim'den, Peygamberimiz Hz.Muhammed (SAV)'e kadar bütün peygamberlere yurtluk yaptığı hatırlatması yapılan açıklamada, terör devleti olmaya devam eden işgalci ve yayılmacı Israil'in, Filistin topraklarını işgaline kadar bolgede huzur ve kardeşlik ikliminin hakim olduğu vurgulandı.



Açıklamada; "Mescid-i Aksa Haziran 1967’den beri Siyonistlerin işgali altındadır. İşgalden önce bütün dünyadan Müslümanlar, Hac döneminde ve yıl boyunca bu üç kutsal mescidi birlikte ziyaret edebiliyorlardı. Şimdi ise sadece birkaç kilometre uzakta yaşayan Müslümanlar bile işgalcilerin getirdiği kısıtlamalardan dolayı Mescid-i Aksa’ya giremiyorlar. Israil, sürdürdüğü bu vahşet dolu insanlık dışı, saldırgan tutumundan derhal vazgeçmelidir. Nasıl ki, dünya 5'ten küçükse,  İslam coğrafyası da Israil'den büyüktür. Müslüman ülkeler ve halkları, mazlum Filistin halkının acılarını paylaşmanın yansıra gerek İsrail zulmüne son verecek somut adımlar ve etkili boykot araçlarını kullanarak üzerlerine düşen görevleri bir an önce yerine getirmelidir. Buradan tekrar Filistin halkının yanında olduğumuzu tüm dünyaya haykırıyor ve Israil'in vahşetini lanetliyoruz." denildi.

 

Platform adina Hamit Seven tarafından yapılan Basın Açıklaması'na, Platform İstişare Kurulu Üyeleri, Bir Iyilik Yap Derneği Gnl. Bşk. Gıda Müh. Ahmet Yardımcı, Uzm. Klinik Psikolog Mehmet Emin Kızgın, 28. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Dr. Okay Erözgün,  TOB Uzm.Dursun Sağlam, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Uzm.Murat Aydoğdu, İş İnsanı Kudüs Şengül hazır bulundu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Vatan DAŞ 11 Nisan 2023 10:12

    Otoriteden izin aldınız mı?