Hacı Bektaş Velinin Dergahı projektörlerle aydınlatıldı

GENEL Haber Girişi : 18 Nisan 2022 23:07
Hacı Bektaş Velinin Dergahı projektörlerle aydınlatıldı
Külliye Hacı Bektaş Kaymakamlığının girişimleriyle projektörlerle aydınlatıldı.
Hacı Bektaş Velinin Dergahı projektörlerle aydınlatıldı

Hacı Bektaş Velinin Dergahı projektörlerle aydınlatıldı

 

Bektaşîliğin “pîr evi” olan külliye XIII. yüzyılın ortalarından XX. yüzyılın ilk çeyreğine kadar uzanan geniş bir zaman dilimi içinde teşekkülünü tamamlayan bu yapı topluluğu, hemen bütün unsurları ile günümüze intikal edebilen nâdir tarikat külliyelerinden biri olarak Türk mimari tarihinde önemli bir yere sahip olmakla biliniyor.

 

Hacıbektaş’ta sevinç uyandırdı

 

Külliye Hacı Bektaş Kaymakamlığının girişimleriyle projektörlerle aydınlatıldı. Şimdi Hacı Bektaş Külliyesi gündüz olduğu kadar gecede bir başka güzelliğe kavuşmuş oldu. Külliyenin aydınlatılması karşısında sevincini ifade eden vatandaşlar: “Hacı Bektaş’a yakışan da buydu. Başta Kaymakamımız İbrahim Engin Şenay olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Yıllardır hasretini çektiğimiz güzelliğe kavuştuk. Her taraf pırıl pırıl oldu” diyerek duygularını dile getiriyorlar.

 

Hacı Bektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay sosyal medya hesabından: “Horasan’dan Sulucakarahöyük’e düşen çerağ olan Hünkâr Hacıbektaş-ı Veli’nin kutlu dergâhının yeni görünümü, gönlünde Hacıbektaş sevgisi olan tüm canlara hayırlı olsun. Haftasonu pirevi ve balımsultan’ın da çalışmaları bitmiş olacak. Heyecanımızı biraz erken paylaştık ama dergâhımız çok güzel oluyor” diyerek heyecan ve mutluluğunu paylaştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.