• İHSANBAŞKAN

GAZETE DAĞITAN ATAKUM BELEDİYESİNE TEPKİ

SAMSUN HABER Haber Girişi : 12 Nisan 2020 20:51
GAZETE DAĞITAN ATAKUM BELEDİYESİNE TEPKİ
Sokağa çıkma yasağı olan günlerde vatandaş ihtiyacı gereği istediği takdirde ekmek servis edilebiliyor. Ancak Belediye ihtiyaç dışı ekmek ve gazete dağıtımı yapmak suretiyle sokağa çıkma yasağını ihlal etmiş olmuyor mu? dolayısıyla ortaya bir hukuk ihlali

DEVLETİN ARAÇLARI VE PERSONELİYLE SÖZCÜ CUMHURİYET BİRGÜN VE YENİÇAĞ GAZETELERİ DAĞITILDI.


Devletin araçları ve personeli bu dağıtımda hukuki olarak kullanılabilir mi?


MAKSADINIZ GAZETE DAĞITMAK EKMEK DEĞİL!


Sokağa çıkma yasağı olan günlerde vatandaş ihtiyacı gereği istediği takdirde ekmek servis edilebiliyor. Ancak Belediye ihtiyaç dışı ekmek ve gazete dağıtımı yapmak suretiyle sokağa çıkma yasağını ihlal etmiş olmuyor mu? dolayısıyla ortaya bir hukuk ihlali çıkmıyor mu?


KENDİNİZE GELİNCE MÜBAH MI OLDU? 


CHP'Lİ ATAKUM BELEDİYESİ GAZETE DAĞITIM ŞİRKETİ Mİ?


Atakum Belediyesi sokağa çıkma yasağı dolayısıyla evlerinde kalan vatandaşlara ekmek ve gazete dağıttı. Ücretsiz olarak dağıtılan gazeteler akıllara soru işareti getirdi. Günlerdir yandaşlıktan söz eden CHP li belediyeler yandaş gazetelerini vatandaşa ücretsiz dağıtmış oldu. bakalım bundan sonra ne söyleyecekler merak ediliyor?


RECEP KEMAL CERTEL: CEMİL DEVECİ ÖZÜR DİLEMELİDİR


Atakum (AK Parti) Belediye Meclis Üyesi Recep Kemal Certel " Atakum belediyesinin belediyenin kurumsal kimliğiyle bağı olmayan Sözcü gazetesini ekmel beraber dağıtması ideolojik yaklaşımdır ve yanlıştır. Sn. Deveci özür dilemelidir." diyerek Belediye Başkanı Cemil Deveci'yi özür dilemeye davet etti. 



SOSYAL MEDYADA TEPKİLERİ SEBEP OLDU.

 

Sosyal medyada düşüncelerini açıklayan sosyal medya kullanıcıları Atakum Belediye Başkanına olmadı  Cemil Deveci diyerek düşüncelerini belirttiler. 


Öte yandan gazete dağıtımı ile ilgili olarak Atakum Belediyesi olarak bir açıklama yayınlandı.


ATAKUM BELEDİYESİ’NDEN KAMUOYUNA


Atakum Belediyesi’nin 12 Nisan 2020 tarihinde sokağa çıkma yasağı nedeniyle talep eden yurttaşlarımıza yönelik kentte gerçekleştirdiği ekmek ve gazete dağıtımına ilişkin çeşitli basın kuruluşları ve sosyal medyada ortaya atılan asılsız iddialar üzerine açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Dağıtımı yapılan Sözcü gazeteleri, ilgili kuruluşun talebi ve BELEDİYEYE ÜCRETSİZ ŞEKİLDE VERİLMESİ sonucu ilçe sakinlerimize ulaştırılmıştır. Yurttaşlarımıza dağıtılan Yeniçağ, Cumhuriyet ve Birgün gazetelerine yönelik talep ilçemizdeki hayırseverlerden gelmiş ve yine ÜCRETİ DE AYNI HAYIRSEVERLER TARAFINDAN KARŞILANMIŞTIR.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinde kalan yurttaşlarımıza, ekiplerimiz tarafından dağıtılan binlerce ekmek ve gazete için ATAKUM BELEDİYESİ ve BAĞLI KURULUŞLARIN KASASINDAN TEK KURUŞ ÖDEME YAPILMAMIŞTIR.

Yine yurttaşlarımıza ücretsiz olarak ulaştırılan ekmekler, Atakum’da hizmet veren FIRINLAR TARAFINDAN BAĞIŞLANMIŞTIR.

Ayrıca gün içerisinde talepleri için belediyeye ulaşan yurttaşlarımızın ihtiyaçları da ekiplerimiz tarafından karşılanmıştır.

Basın özgürlüğüne inanan ve destekleyen Atakum Belediyesi, Basın Konseyi’nin yaptığı, “Vatandaşı gazetesiz bırakmayın” çağrısına yanıt vermiştir. Sokağa çıkma yasağı süresince kapalı kalan bayiler nedeniyle dağıtımı yapılamayan tüm gazetelerden gelen dağıtım taleplerine ÜCRETSİZ TEMİN EDİLMESİ KOŞULUYLA olumlu yanıt vermiştir. Sokağa çıkma yasağı gibi olağanüstü koşullarda, ülkemizde ve kentimizde yayın yapan herhangi bir gazetenin, dağıtım için Atakum Belediyesi’ne ulaşması durumunda hiçbir kaygı gütmeden talebinin yerine getirileceğinin herkesçe bilinmesini isteriz.

Bu konudaki iddiaların gerçeği yansıtmadığı konusunda kamuoyunu bilgilendirmek isteriz.

 

Atakum Belediyesi


SİZ BU AÇIKLAMAYI İNANDIRICI BULUYOR MUSUNUZ?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.