FERDİ TAYFUR NEDEN SEVİLDİ?

GENEL Haber Girişi : 21 Mart 2021 16:41
FERDİ TAYFUR NEDEN SEVİLDİ?
Orhan Abi mi Ferdi mi tartışmalarına Müslüm baba da takıldı. Fakat kim ne derse desin Ferdi Tayfur hep önde gitti. O hep renkliliğini korudu. Arabesk şarkıları vatandaş tarafından daha yakın bulundu.

FERDİ TAYFUR İPİ ÇEKENLERDEN BİRİSİYDİ HALK ONLARI İŞTE BUNUN İÇİN UNUTMADI

Onlarca film çevirdi onlarca plak ve kaset yaptı. Filmleri sinemalarda kapalı gişe oynadı. Biletler günlerce evvelinden tükendi. Karaborsaya çıktı. Yeni kaseti piyasaya çıkmadan tükendi. Anadolu insanı onun kasetlerini İstanbuldan özel tanıdıkları aracılığıyla sipariş etti. Teyplerinin volumesini sonuna kadar açıp dinlediler.

Şarkı kasetleri Günlerce hatta haftalarca aynı kaset teypten çıkmadı. Araçlara resimleri yapıştırıldı. Vatandaş onların şarkılarıyla işe gidip geldi. Birbirlerine sevdalanan gençler kasetlerini hediye etti.   Onlar bir döneme damgalarını vurdular. Kıyafetleri bile moda oldu. Saç traşı pantolon paçası...gömleklerinin kaç düğme  açılması...

O ŞARKILARLA AŞIK OLDULAR SEVDİLER O ŞARKILARLA HASRET ÇEKTİLER VE O ŞARKILARLA AYRILDILAR...

Orhan Abi mi Ferdi mi tartışmalarına Müslüm baba da takıldı. Fakat kim ne derse desin Ferdi Tayfur hep önde gitti. O hep renkliliğini korudu. Arabesk şarkıları vatandaş tarafından daha yakın bulundu. Bir gerçek vardı ki onlar vatandaştan hiç kopmadılar. Bugünküler gibi hippileşmediler. Palyaço görünümüne girmediler. Memleketlerinin gelenek ve göreneklerinden ayrılmadılar. Ne ise o oldular.  Halk ta onları işte onun için yani kendinden bulduğu için sevdi. 

Etiketler : FERDİ TAYFUR
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.