• İHSANBAŞKAN

FBM Estetik Cerrahi Merkezi depremzedeler için seferber oldu

SAMSUN HABER Haber Girişi : 10 Şubat 2023 16:07
FBM Estetik Cerrahi Merkezi depremzedeler için seferber oldu
Hayati Akbaş 1 Plastik cerrahi uzmanı, 1 acil doktoru ve 3 anestezi teknisyeni ve Yardımcısı sağlık elemanlarından oluşan 5 kişilik FBM çalışanı Samsun’dan Malatya’ya yola çıktığını duyurdu
FBM Estetik Cerrahi Merkezi depremzedeler için seferber oldu

FBM Estetik Cerrahi Merkezi depremzedeler için seferber oldu

 

Hayati Akbaş: Millet olarak bu zor günleri birlik beraberlik maddi ve manevi dayanışma içerisinde geçireceğiz

 

1 Plastik cerrahi uzmanı, 1 acil doktoru ve 3 anestezi teknisyeni ve Yardımcısı sağlık elemanlarından oluşan 5 kişilik FBM çalışanı Samsun’dan Malatya’ya yola çıktı

 

Prof. Dr. Hayati Akbaş: “Bugün büyük bir doğal felaket ve trajedi yaşıyoruz Türkiye olarak. Başta Kahramanmaraş ve etkilenen diğer illerimizde yaşayanlar olmak üzere Milletimizin başı sağolsun ve Allah milletimizin ve Türkiye’mizin bu zor zamanda Yardımcısı olsun. Deprem merkezine çok uzakta olmamıza rağmen Samsun’da bizde derinden hissettik ve birçok insan korku ile evlerini terk etti. Depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Millet olarak bu zor günleri birlik beraberlik maddi ve manevi dayanışma içerisinde geçireceğiz, acıları da hasarları da birlikte paylaşacağız. Allah milletimizi ve Türkiye’mizi ve tüm insanlığı felaketlerden korusun” Dedi. (Amin!)

 

Hayati Akbaş ve ekibinin Deprem Afetinin başladığı günden itibaren FBM Çalışanlarıyla birlikte adeta bir seferberlik başlattıkları görüldü.

 

Akbaş: Gün o parti, bu parti, o suçlu bu suçlu günü değil gün insanlık günü

 

Akbaş: “Gün yardımlaşma ve mağdur insanlara ulaşma dokunma günü. Türkiye’mizde yaşanan büyük trajedi karşısında Türkiye ayakta, Samsun ayakta. Herkes gücü ölçüsünde yardım etmek için çırpınıyor adeta. Özellikle bugünlerde sadece yardımları ve mağdur olan insanlar için neler yapabiliriz onun telaşında olmalıyız ve Samsun halkıda bunun telaşında şu an. Asla tartışmalar, suçlu aramalar, suçlamalar ile vakit kaybetmemeli, enerjimizi bu yönde tüketmemeliyiz. Var olan bütün gücümüzü ve enerjimizi depremzedeler için bu erken dönemde ne yapabilirsek onun için harcamalıyız. Negatif yorumlar ile toplumu demoralize etmemeli, tam tersine insanları ve birbirimizi her anlamda yardıma teşvik etmeli pozitif yönde yüksek moralle yardımda yarışmalıyız. Gün o parti, bu parti, o suçlu bu suçlu günü değil gün insanlık günü. İlerleyen günlerde elbette vicdani ve hukuki değerlendirmeler olacaktır ama bugün o gün değil. Samsunlu gençler bugün tamda öyle yapıyorlar, konuşmuyorlar sadece bizlerden yani halktan gelen yardımları sınıflandırıp, kolileyerek Yardım Tırlarına yükleyerek her gün çok sayıda Tırı deprem bölgesine gönderiyorlar. Ve Dünya ile birlikte insanlık dersi veriyorlar”

 

Hayati Akbaş 1 Plastik cerrahi uzmanı, 1 acil doktoru ve 3 anestezi teknisyeni ve Yardımcısı sağlık elemanlarından oluşan 5 kişilik FBM çalışanı Samsun’dan Malatya’ya yola çıktığını duyurdu

 

Şimdi yardımlaşma ve yaraları sarma zamanı

 

Hayati Akbaş: “Şimdi yardımlaşma ve yaraları sarma zamanı. Deprem bölgelerinden kurumsal olarak Malatya ile temasa geçildi. Malatya il sağlık müdürlüğü, Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi plastik cerrahi bölümü ile irtibat kuruldu. Aslında hikâyesini sonra paylaşacağım Malatya’dan Senem hemşirenin yaşadıkları ve hikayesi de bu süreçte yönlendirici oldu. FBM çalışanları tamamı gönüllü olarak bizde gitmek istiyoruz dedi. 1 Plastik cerrahi uzmanı, 1 acil doktoru ve 3 anestezi teknisyeni ve Yardımcısı sağlık elemanlarından oluşan 5 kişilik FBM çalışanı Samsun’dan Malatya’ya yola çıktı bugün. Yanlarında giderken bir araç dolusu, başta cerrahi ekipman, antibiyotik ve ağrı kesiciler olmak üzere tıbbi malzemeler, gıda malzemeleri, giysiler, battaniyeler, temizlik malzemeleri götürdüler. Deprem bölgesinde insanların yardımına koşan sadece biz Türk halkı değil elbette ve başta kardeş Azerbaycan olmak üzere, insanlığın değerini gösteren tüm ülkelere teşekkür etmek istiyorum. Teşekkürler Azerbaycan, Ukrayna, Rusya, Almanya, Amerika, Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Fransa, Yunanistan, Pakistan, Çin, Gürcistan, Ermenistan, Bosna Hersek, Kosova ve şu an hatırlayamadığım bir çok ülke bu zor günde yanımızda olduğunuz ve insanlığın ölmediğini gösterdiğiniz için. Türkiye’mizin başı sağ olsun, Şimdi yardım ve yaraları sarma zamanı” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.