FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNMEK

FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNMEK

 

Erdemli davranmak insanı ahlaksal olarak iyiye, doğruya ve güzele yöneltir. Bu toplumun temeli erdemli davranmak üzerine kurulmuştur.

 

Ailelerimiz büyüğe saygıyı, küçüğe sevgiyi biz küçükken öğrettiler. Şimdiki nesilde bu pek yok. Z kuşağı diye adlandırılan bu nesil toplu taşıtlarda, tramvaylarda, otobüslerde yaşlılara yer vermiyor, saygı göstermiyor, kendileri hiç yaşlanmayacakmış gibi davranıyorlar. Oysaki onlarda bir gün yaşlanacaklar.

 

Bunun yanında toplumsal olarak çok önemli bir sorunumuz daha var ki o da bu toplumda şiddet oranının bir hayli artmış olması. Çocuğa şiddet, kadına şiddet, gençler arasında şiddet, yetişkinler arasında şiddet bir hayli arttı. Şiddete tanık olmadığımız hiçbir günümüz yok. Bir bakıyorsunuz liseli gençler aralarında kavgaya tutuşmuş. Bir bakıyorsunuz yetişkin iki insan trafikte kavgaya tutuşmuş sopalar, bıçaklar çekilmiş. Bir bakıyorsunuz eşinden ayrılmak isteyen bir bayan sokak ortasında acımadan bıçaklanmış. Bir bakıyorsunuz koca koca adamlar işlek bir caddede silahlı çatışmaya girişmiş.

 

Sahi bu toplumun hoşgörüsüne, yardımseverliğine, erdemli davranışlarına ne oldu? İnsanlar adeta pimi çekilmiş bomba gibi caddelerde dolaşıyor. Yolda yürürken tanımadığımız insanlardan kaçar olduk.

 

Hastaneler, alışveriş merkezleri, caddeler insan dolu fakat bu kalabalıklar içerisinde adeta yalnız bırakılmış gibiyiz. Bizi bu hale hangi toplumsal sorunlar getirdi? Bunun nedenlerini bilimsel olarak incelemek gerekir. 

 

Bir de ekonomik sorunlar var ki iyice belimizi büküyor. Dört kişilik bir aile, biletler pahalı olduğu için sinemaya, tiyatroya, konserlere katılamıyor. Bir yerden bir yere seyahat edemiyor. Sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunamıyor.

 

Akşam oldu mu aileler televizyon karşısında vakit geçiriyorlar. Televizyonlarda şiddet haberleri dinlemekten gına geldik. Yerli diziler çetelerden, mafyalardan geçilmiyor. Bu filmlerde her türlü şiddet bolca gösteriliyor.  

 

Demem o ki bu toplum fabrika ayarlarına biran önce geri dönsün. Aksi takdirde ipin ucunu kaçırmış oluruz.  Kavga, dövüş ve kötü niyet bu toplumu hiç bir yere götürmez.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.