• İHSANBAŞKAN

EMİN KAR SAMSUNSPOR´A 4. KEZ BAŞKAN SEÇİLDİ

SPOR Haber Girişi : 22 Haziran 2014 11:56
EMİN KAR SAMSUNSPOR´A 4. KEZ BAŞKAN SEÇİLDİ
Samsunspor Kulübü'nün Olağanüstü Genel Kurulu Kongresi'nde kongre üyelerinin konuşmalarının ardından, Başkan Emin KAR yönetiminin bir önceki yıl faaliyet raporu ve denetleme raporları oy çokluğu ile kabul edildi.

Samsunspor Kulübü'nün Olağanüstü Genel Kurulu Kongresi'nde kongre üyelerinin konuşmalarının ardından, Başkan Emin KAR yönetiminin bir önceki yıl faaliyet raporu ve denetleme raporları oy çokluğu ile kabul edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen olağanüstü kongrede, daha önce aday olmayacağını açıklayan mevcut başkan Emin Kar, eski kulüp başkanı Erkut Tutu'nun hazırladığı listeyi divan kuruluna sunmasının ardından aday olduğunu belirterek, yönetim kurulu listesini teslim etti.

Kar'ın yeniden adaylığını açıklamasının ardından diğer aday Tutu, yönetim kurulu listesini geri çekti. Bunun üzerine çıkan tartışma nedeniyle kongreye 5 dakika ara verildi. Aranın ardından Emin Kar başkanlığındaki tek liste oylamaya sunuldu. Kar, oylama sonucu kulübün başkanlığına yeniden seçildi.

Emin Kar başkanlığındaki yönetim kurulu, Mehmet Pank, Adem Soycan, Recep Hun, Erol Arslan, İbrahim Akdağ, Vennas Akyol Haznedar, Bahri Uğurlu, Duran Yaşar Cengiz, Selahattin Süleymanoğlu, Cemallettin Pamuk, Muhammet Ali Akça, Erkan Acar, İsmet Uncu ve İbrahim Ersöz'den oluştu. 

- "Samsunspor, Süper Lig'de olmalıdır"

Kongreye katılan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, yaptığı konuşmada, Samsunspor'un şehrin en önemli bir markası olduğunu söyledi.

Takımın hedeflediği, arzuladığı Süper Lig noktasında geçen sezon önemli bir başarı yakaladığını ancak son anda Mersin İdmanyurdu'na yenilerek bu şansı kaçırdığını hatırlatan Aksoy, "Son noktaya gelebilmek de önemli bir başarıdır. Samsunspor, Süper Lig'de olmalıdır. Bu anlamda, Samsunspor'a herkesin destek vermesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar da 35 yıldır Samsunspor'la yaşadığını ve kimsenin mağdur edebiyatı yapmaması gerektiğini dile getirdi.

Erkut Tutu ve yönetim kurulu üyelerinin kendisini tanıdığını belirten Kar, "Kimse bana, 'Emin sen yoruldun, çekil' demedi. Mağdur edebiyatı yapıyorlar, ben de görevi bırakmıyorum. 2 yıl görev yaptığım kulüpte, eğer bir yönetim kurulu ortaya çıkacaksa, en azından beni aramalarını arzu ederdim. Eski başkanımız Kazım Yılmaz'ı aradım ve aday olup olmadığını sorduktan sonra aday olarak ortaya çıktım. 21 gün önce kongre kararı aldım. 15 gündür liste yapıyorlar ancak bir kez olsun aramıyorlar. Bunun arkasında başka şeyler var. Bugüne kadar sustum, bundan sonra konuşacağım. Son dakika bana 'liste hazırlayalım' diye haber yolluyorlar. Böyle bir şey yok" diye konuştu.

Konuşması sırasında duygulanan Kar, "Vakit kaybetmeden kulübe gidip çalışmaya başlayacağım. Kongrede göreve tekrar geldiğimi öğrenen 6 futbolcumuz tek tek aradı ve Türkiye Futbol Federasyonuna alacakları noktasında başvurduklarını ancak bunu geri çekeceklerini belirtti. Biz, kulüpte yöneticilik yapmadık, ağabey-kardeş gibi olduğumuz için futbolcularımız da böyle bir davranış sergiledi. Onlara da çok teşekkür ediyorum" dedi.

       Konuşmaların ve oylamanın ardından Samsun Valisi Hüseyin AKSOY yaptığı konuşmasında, "Samsunsporumuzun Olağanüstü Kongresinde sizlerle beraber olmaktan, bu atmosferi paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyorum. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Samsunspor Samsunumuzun önemli bir markası ve önemli bir değeridir. Samsunsporumuzun hedeflediği arzu ettiği Süper Lig'e çıkma noktasında geçtiğimiz sezon ortaya koyduğu mücadeleyi hepimiz biliyoruz. Sona kadar gelindi ama son maçta istediğimiz sonuca ulaşamadık. Bu noktaya gelebilmekte büyük başarıydı. Samsunsporumuzun bu başarısının ortaya konmasında emeği geçen başta teknik yönetim, futbolcularımız, taraftarımız ve destek veren kişi ve kuruluşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

      Samsunsporumuzun Süper Lig'de olması gerektiğini hepimiz biliyoruz ve arzu ediyoruz. Zaman zaman kent olarak Samsunspor ile ilgili görüşlerimizi, önerilerimizi sunuyoruz. Ancak bu önerililerimiz bu görüşlerimiz daha çok konuşma noktasında kalabiliyor. Samsunsporumuzun ihtiyaç duyduğu kaynakların ortaya konulmasında birçok fikirler ortaya atıldı. Birçok tespitler yapıldı. Samsun'da bir bütün olarak, Samsunspor'a el attığımızda bunun başarılı olabilmesi mümkündür. Biz geçtiğimiz yıl sezon başında sivil toplum örgütlerimizle, meslek odalarımızla toplantılar yaptık. Samsunspor'a yardım konusunu tabana yayalım, herkes belirli ölçüde, gücü oranında bir katkıda bulunsun, 10 lira verebilen 10 lirasını versin. Bin lira verebilen bin lirasını versin. 500 bin lira veren 500 bin lirasını versin. Hepside bizim için eşit değerdedir. Aynı anlamı ifade edebilir. Ancak bu biraz yapıldı, arzu ettiğimiz noktada olmadı.

      Benim temennim ve beklentim bunun Samsun'un geneline yayılmasıdır. Bu anlamda yapılacak olan bu tür çalışmalarda herkesin imkanları ölçüsünde bu katkıyı sunmasıdır. Geçtiğimiz yıllarda ve dönemlerde birçok kurum ve kuruluşumuzun bu çalışmalara katkıları oldu. Katkı yapan herkese teşekkür etmemiz gerekiyor. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ programının yoğunluğu nedeniyle katılamadı. Başarı dileklerini iletmemi istedi, bende sizlerle bunu paylaşıyorum. Bir önceki Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat KILIÇ'ın Samsunsporumuza çok önemli katkıları oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu gün burada sivil toplum kişiliği ile bulunan birçok iş adamımız Samsunspor'a her şeyi ile katkı vermişlerdir. Yeni genel kurulda Samsunspor delegeleri kimi uygun görüyorsa başkan o olacaktır. Bizim için de Samsunsporumuz için de başkan o olacaktır.

      Ben Samsun Valiliği'ne göreve başladığım tarihten itibaren birçok Samsunspor başkanı ile birlikte çalışma fırsatı buldum. Samsunsporumuzu daha iyi bir noktaya taşıyabilmek için gayret gösterdik. Bu gayretimiz bundan sonrada devam edecektir. Bu gayret hep beraber olursa, Samsun'un tüm kesimlerine yayabilirsek çok daha iyi bir noktaya taşıyabiliriz kanaatindeyim. Ben genel kurulun hayırlı olmasını diliyorum. Geçmiş yönetimde gayretleri olan yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Samsunsporumuzu Süper Lig'e taşıyacak önemli bir genel kurul olması dileğiyle, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum."dedi.

       Vali Hüseyin AKSOY'un konuşmasının ardından tek liste halinde ve açık oylama usulüyle yapılan seçimde Başkan Emin KAR, güven tazeleyerek Samsunspor'a 4. kez başkan seçildi. 

       Samsunspor Kulübü'nün Olaganüstü Genel  Kurulu Kongresi'ne, Samsun Milletvekili Cemalettin ŞİMŞEK, sivil toplum kuruluş üyeleri ve çok sayıda Samsunspor kongre üyesi katıldı.   


Etiketler : Samsunspor
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.