Eldar Uka'dan Çanakkale Zaferi Konferansı

GÜNDEM Haber Girişi : 17 Mart 2022 22:38
Eldar Uka'dan Çanakkale Zaferi Konferansı
Tarihçi-yazar Eldar Uka, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” konulu bir konferans verdi.

Kosova Türk Ocakları & UBAV (Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Vakfı) Kütüphanesi’nde bu akşam Sohbet Saati etkinliğinde tarihçi-yazar Eldar Uka, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” konulu bir konferans verdi.

 

Geçenlerde yeni ofise taşınarak 12 bin kitapla hizmete devam diyen Kosova Türk Ocakları & UBAV Kütüphanesi, ilk etkinliğini 18 Mart Şehitleri Anma Günü’ne hasretti. Tarihçi-yazar Eldar Uka, Çanakkale Savaşı ile ilgili kısaca bilgi verdikten sonra Kosova ve Balkan ülkelerinden savaşta şehit düşenler ve gazilerden de genişçe konuştu. Bir proje çerçevesinde şehit ve gazi aile üyelerinden dinlediği Çanakkale Savaşı hatıralarını paylaşan Uka, ortak değerlerin tanıtılmasının önemine vurgu yaptı.

 

Sohbet Saati devamında hazır bulunanlar, Çanakkale şehitler ve gazilerimiz ile ilgili bilgilerin kitap haline getirilmesinin önemine işaret etti.

 

Eldar Uka bu fırsatla kütüphaneye kitaplarını da hediye etti.

 

 Kosova Türk Ocakları & UBAV Kütüphanesi yetkilisi Ergin Kala, bu ilk etkinliği düzenlemek mutluluğunu ifade ederken Sohbet Saati etkinliğine devam edeceklerini bildirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.