Ekşi'den tam bir ekşi söz rezaleti!

GÜNDEM Haber Girişi : 20 Temmuz 2012 16:36
Ekşi'den tam bir ekşi söz rezaleti!
CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi’nin, 28 Ekim 2010’da Hürriyet Gazetesi’nde yayımlanan “Analarını bile satan işte o zihniyetin marifetleri” yazısı üzerine, Başbakan Erdoğan tarafından açılan tazminat davası, “basın

Bunların dilleri tam bir rezalet. Kalemi de kirletiyorlar, kelamı da. Utanç verici üslup meyhane üslubunu bile geride bırakıyorlar. Bulundukları makam ve mevkiiye güven kaybettiriyorlar. Oktay Ekşiden ekşi bir söz. O sözü söylemeden önce bari anası aklına gelseydi.

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi’nin, 28 Ekim 2010’da Hürriyet Gazetesi’nde yayımlanan “Analarını bile satan işte o zihniyetin marifetleri” yazısı üzerine, Başbakan Erdoğan tarafından açılan tazminat davası, “basın özgürlüğü sınırları kapsamında kaldığı” gerekçesiyle reddedildi.

EKŞİ NE YAZMIŞTI

Ekşi köşesinde, “...Biliyorsunuz ‘ileri demokrasi’ ve yeni ‘hukuk devleti’ anlayışıyla yönetiliyoruz ya... Bu anlayış, Anadolu’daki 2000’den fazla akarsuyu, o yörenin tabiatına ne zarar vereceğini hesaba katmadan tuttu ‘Baraj yapıp elektrik üreteceğim, bunu da devlete satacağım’ diyen şirketlere 49 yıl için peşkeş çekti. Şimdi, analarını bile satan işte o zihniyetin marifetlerini görüyoruz” diye yazmıştı. Tepki çeken bu yazı üzerine Ekşi gazetedeki görevinden istifa etmişti.

ERDOĞAN 100 BİN TL'LİK TAZMİNAT DAVASI AÇMIŞTI

Başbakan, Ekşi ve Hürriyet Gazetesi hakkında, “şeref, haysiyet ve onuruna yönelik tahkir ve tezyif edici isnat ve ithamlara, fevkalade ağır, katlanılması ve tahammülü gayrı kabil hakaretlere yer verildiği” gerekçesiyle 100 bin liralık tazminat davası açtı. Ankara 9’uncu Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasında Hâkim Verda Çiçekli, yazının “basın özgürlüğü kapsamında kaldığını, Erdoğan’ın kişilik haklarına hakaret kastının bulunmadığı” gerekçesiyle davanın reddine karar verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.