EĞİTİMDE UMUTLAR YEŞERTİLİYOR

EĞİTİMDE UMUTLAR YEŞERTİLİYOR


İnsan olmanın gereğidir iyi olmak. İhtiyacı olana destek olmak, bir hoş sohbet ve kimseye zarar vermeden yaşamak hayatı. Bütün bunların temelinin ailede atıldığını ve okullarda sürdürüldüğünü biliyoruz.

 

Ailede de okulda da çeşitli kurallarla bazen ödül bazen ceza veriliyor. Artık bilimsel olarak cezanın değil ödülün daha motive edici olduğu ortaya çıkmış durumda.


Bu hafta Değerli Meslektaşım Gazi Ortaokulu Türkçe öğretmeni Vahit Koldaş Hocam 8. Sınıf öğrencilerine SINAV SENDEN KORKSUN semineri vermem için okuluna davet etti.

 

Böylece Seminer öncesi Hocamla uzun uzun sohbet etme imkanı buldum. Vahit Koldaş Hocam farklılıkları arayan, devlet okulunun kalabalık öğrenci gurubuna özel okul tadında eğitim vermeye çalışan,zaten her okulun özel olduğuna inanan bir meslektaşım.

 

Öğrencilerin olumsuz tutum ve davranışlarına değil, olumlu tutum ve davranışlar üzerine yoğunlaşmasını istiyor. Bunun içinde SINIFIMDAKİ AYNA Projesini başlatmış ve ben bu projeyi yerinde görme şansını yakaladım.

 

5. Sınıf öğrencileriyle başlattığı proje için 5-B sınıfına misafir oldum. Sınıfta mutlu öğrenci görmenin tadı bambaşka. Sınıf klasik bir sınıftan ayıran ise koca bir pano. Bu panoda öğrencilerin fotoğrafları ve üzerlerinde renkli post-it çiçekler var. Çocuklar sevinçle gururla anlatıyor.

 

Kimi okulun kütüphanesinde, kimi iyilik meleği sanki, arkadaşlarına destek vermiş ve bir iyilikleriyle fotoğrafının yanına post-it var.

 

Bu güzel projede tüm sınıfı doğru gözlemlemek önemliydi. Vahit Hocam bunu da çözmüş.

 

Sınıf içinde ki öğrencilerden ve sınıfta derse giren meslektaşlarımızdan bilgi alıyor. Böylece öğrencinin yaptığı her güzel şey panoya yansıyor.

 

Kimi yardımsever olduğu için, kimi öğrenci arkadaş canlısı olduğu için, kimi iyi okuyucu olduğu için, kimi düzeni, sıralamayı sevdiği için çiçeklere bu güzel özellikleri yazılmış.

 

Sınıf panosunda her öğrencinin fotoğrafında çiçekler var. Bu projenin yansımaları için ise çocukların okula istekli geldiklerini, faaliyetlere gönüllü katıldıklarını ve ders başarılarına olumlu yansımaları olduğu gibi, sınıf içerisinde huzurun olduğunu, olumsuz tutum ve davranışların olmadığını belirtti.

 

Çocuklar görülmek ve bilinmek ister ki Vahit hocam da her öğrenciyi panoda görünür yapınca çocuklar mutlu, aileler mutlu.
Aileler mutlu diyorum çünkü benim sınıfı ziyaret edeceğimi duyan iki anne okula gelmişti.

 

Kendileriyle görüştüğümde durumdan çok memnun olduklarını, çocukların derslerine daha motive olduklarını dile getirdiler.


 

Böyle güzel çalışmaların yapıldığını bilmek, mutlu öğrencileri görmek çok güzeldi. Bu projeye destek veren okul idaresi ve meslektaşlarımın olması ise projeye inandıklarını ve uygulanabilirliğini gösteriyor.

 


Beni okuluna seminer için davet eden ve bu güzel çalışmayı tanıma fırsatını veren, başta Değerli Meslektaşım Vahit Koldaş Hocama, Okul Müdürü Samet Doğan Bey’e , Müdür Yardımcısı
Meslektaşlarımıza, Değerli Psikolojik Danışman ve Rehberlik öğretmenlerimize, tüm meslektaşlarıma ve okul çalışanlarına, eğitim adına umutlarımızı yeşerttikleri için ve misafirperverlikleri için sonsuz teşekkür ediyorum.

 


Okullarımızda birçok meslektaşım çok güzel çalışmalara imza atıyorlar. Bende eğitimci yazar olarak bu güzel projeleri tanıdıkça sizlerle paylaşacağım. Siz kıymetli okurlarımla eğitimde umut yeşerten böyle güzel projelerde buluşmak üzere.


Bu vesile ile CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

 


28.10.2022

Bilsen ŞAHİN
Eğitimci-Yazar

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.