DOĞUPARKTA SPORA MANGAL ENGELİ

SAMSUN HABER Haber Girişi : 30 Ağustos 2021 00:42
DOĞUPARKTA SPORA MANGAL ENGELİ
Doğu park mangala kurban edilmesin. Ya spor ya mangal?! İnsanlar sağlık için geldikleri yerde sağlığından oluyor.
DOĞUPARKTA SPORA MANGAL ENGELİ

Samsun Büyükşepir Belediyesine ait Doğupark denize nazır yürüyüş yoluyla herkesin çok sevdiği ve spor yaptığı ender alanlardan birisi olarak değerini koruyor.

YA MANGAL YA SPOR?

Park alanını çevreleyen 1800 metrelik bir yürüyüş yolu gün boyu spor yapanlara hizmet veriyor. Yine aynı güzergahta çocuk oyun parkları,  spor sahaları ve spor aletleri yer alıyor. Burası yemyeşil ağaçları ve çimleriyle insanı dinlendiren ender mekanlardan birisi olarak yerini koruyor. Samsunun en gözde parklarından birisi olan Doğuparkın en büyük sorunu piknikçilerin rasgele mangal yakarak bütün alanı et, tavuk, çiğer kokusu ve kömür dumanına kurban edilmesi olarak görülüyor. Kısacası onca güzelliği mangaldan çıkan koku ve duman mahvediyor. Ayrıca piknikçilerin döktüğü mangal kömürleri çimleri olumsuz yönde etkiliyor.  güzelliği mahvediyor. Spor yapılan bu sahanın hava kirliliğine uğraması spor yapma özelliğini de etkiliyor. 

DOĞUPARK'TA MANGAL VS. YASAKLANMALIDIR

Bu konuda görüşlerini bildiren vatandaşlar: " Bu alanda spor yapanları tedirgin eden mangal ve semaver gibi yanıcı maddelerin yasaklanması gerekiyor. Mangalcılar için daha uygun alanlar tespit edilmelidir. Doğu park mangala kurban edilmesin. Ya spor ya mangal?! İnsanlar sağlık için geldikleri yerde sağlığından oluyor. Üstelik yerlere rastgele dökülen yarı sönmüş kömürler çimlerin dokusunu bozuyor. Yetkililerden acil çözüm bekliyoruz" diyerek konuşuyorlar.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.