Diyanet-Sen'den DİB'e  eylemli tepki: Uyarıyoruz

GÜNDEM Haber Girişi : 10 Eylül 2023 08:55
Diyanet-Sen'den DİB'e  eylemli tepki: Uyarıyoruz

Diyanet-Sen'den DİB'e  eylemli tepki: Uyarıyoruz

 

Diyanet-Sen, düzenlediği basın açıklaması ile Diyanet İşleri Başkanlığı personelini mağdur eden maaş anlaşma protokolünün yeniden yapılmasını istedi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı önünde gerçekleştirilen ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız’ın yaptığı basın açıklamasında, Diyanet-Sen Genel Merkez yönetimi, 81 ilden gelen şube başkanları ve il temsilcileri ile Ankara Şube üyeleri hazır bulundu.

 

eylempromosyon-(4)

 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın personelin maaşı için katılım finans bankaları ile anlaşma yaptığını ve bu anlaşma sonucu hizmet yetersizliğinden kaynaklı personelin mağduriyet ve sıkıntılar yaşadığının altını çizen Genel Başkan Ali Yıldız, “, Diyanet İşleri Başkanlığı personeli gerek maddi olarak gerekse katılım bankalarının ihale aldıkları illerde şubelerinin olmaması, para çekme limitlerinin minimum seviyede tutulması, ATM hizmetlerinin yetersiz olması gibi nedenlerle çeşitli zorluklar yaşadı, yaşamaya devam ediyor. Birçok ilde ve yüzlerce ilçede şube olmaması nedeniyle 400 km yol gidip dönmek zorunda olan personelimiz bulunuyor. Şırnak, Hakkari, Muş, Samsun, Artvin ve onlarca il sayabiliriz. Din görevlileri bir hesap açmak için; yüzlerce km yol giderken, dönüşünün aynı gün mümkün olamadığı durumlar görevlerin aksamasını doğurmaktadır. Bir sonraki güne sarkan işlemler nedeniyle personel bir taraftan mağdur olurken diğer yandan idare ile görevli arasında gerilime sebep olması personelin huzurunu bozmaktadır. Katılım finansların alt yapısı yetersiz, ödeme dengesi eksik, ATM’si yok, personeli yetersiz. Son yapılan ihalede Katılım finans kurumları içerisinde de biri haricinde maaş anlaşma ihalesine teklif bile gönderilmedi. Bu nedenle rekabet şartları oluşmuyor. Tek Finans kurumu her defasında istediği şekilde bir teklif veriyor. Tüm bu yetersizliklerin bilinmesine rağmen Katılım Finans ısrarı hala devam ediyor. Oysa Diyanet İşleri Başkanlığı, personele Katılım Finansları dayatırken kurumun birçok hesabını katılım bankaları dışındaki özel bankalarda bulundurması da ayrı bir çelişki olarak önümüzde duruyor.” İfadelerine yer verdi.  

 

eylempromosyon-(3)
eylempromosyon-(6)

Yıldız Diyanet-Sen olarak maaş anlaşma ihaleleri ile ilgili problemlerin önüne geçmek için konuyu 2023 Nisan Kurum İdari Kurulu toplantısında görüştüklerini hatırlatarak “Diyanet İşleri Başkanlığı maaş ödemelerinde yaşanan olumsuz süreçleri bilmesine rağmen sadece Katılım Finanslardan teklif istemeye devam ediyor. 2019 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın taşra teşkilatına tavsiye kararı ile başlayan 2022 yılında merkez ve taşra için yapılan ihale ile Katılım Finanslara verilen maaş ihalesi nedeniyle alandan çokça sıkıntı, şikayet ve mağduriyet ve talep geldi, gelmeye devam ediyor. Başkanlığa ve Finans kurumlarına defalarca bu sıkıntıları iletmemize rağmen 58 bin personeli ilgilendiren ihale bitme aşamasında ama hala şube yok, ATM yok, İnternet bankacılığı sorunlu; sorun çok çözüm yok. Biz Diyanet-Sen olarak başkanlık personeli adına bu dayatma ve inatlaşmaya karşı olduğumuzu bir kere daha buradan ilan ediyoruz.” Açıklamasında bulundu.

 

eylempromosyon-(2)

 

Yıldız açıklamasına şöyle devam etti:

Sendika genel merkezimizin tüm hesapları katılım bankalarında duruyor. Ayrıca bilinmelidir ki bizler kesinlikle ekonomik sömürünün kaynağı olan faizli bankacılığa karşıyız. Bunun için Diyanet-Sen olarak; bahsettiğimiz eksikliklerin giderilerek katılım finansların gelişmesini, genişlemesini, tüm bankacılık hizmetlerini daha nitelikli yapabilmeleri adına atılan her türlü yasal ve hukuki düzenlemeleri destekliyoruz.

Çünkü en temel insani ihtiyaç olan bankacılık hizmetlerine ulaşımda yaşanan sıkıntılar katılım finansların alt yapısını güçlü bir yapıya kavuşturulmasını zorunlu kılıyor. İslami hassasiyeti olan insanımızın birikimlerini helal yönden değerlendirerek ülke ekonomisini kalkındıracak şekilde alt yapılarını güçlendirmelerini ve hizmetlerini çeşitlendirmelerini bekliyoruz.

Diyoruz ki; yeter ki alt yapı yetersizlikleri tamamlansın.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.