Din adamlarından provokatif filme sert tepki

GÜNDEM Haber Girişi : 13 Eylül 2012 22:00
Din adamlarından provokatif filme sert tepki
Din adamlarından Hz. Peygambere hakaret içeren filmle ilgili sert tepki... Diyanet İşleri Başkanı Görmez, filmin ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilemeyeceğini söyledi

 Din adamlarından Hz. Peygambere hakaret içeren filmle ilgili sert tepki... Diyanet İşleri Başkanı Görmez, filmin ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilemeyeceğini söyledi ve ekledi:
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Amerika Birleşik Devletleri Ekümenik Patrik Temsilcisi Anthony J. Limberakis ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ABD heyetini kabulde dün Libya'nın Bingazi kentinde ABD
Büyükelçisi John Christopher Stevens ve 3 diplomatın öldürülmesi ve İslam dünyasında çeşitli olayların çıkmasına neden olan Hz. Peygambere hakaret içeren filmle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Görmez, söz konusu provokatif filmin ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilemeyeceğini, ancak bunun da ABD Büyükelçisinin öldürülmesine asla gerekçe olamayacağını kaydetti. Başkan Görmez, şunları söyledi:

"Bu tür şiddet olaylarına gerekçe olarak gösterilen film ne kadar pespaye, ne kadar bayağı, ne kadar provokatif olursa olsun, karşılığında hepimizi yaralayan bu tür şiddet hareketlerini meşru kılmaz. Bu tür şiddet olaylarını insani ve İslamî referanslarla izah etmek mümkün değildir. Buna sebep olarak gösterilen provokatif yapıları ve operasyonları da ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir. Bütün dünyanın, kültürlerin, medeniyetlerin barış içinde yaşaması, barış ve huzur içinde bir dünya kurulması için her insana büyük görevler düşmektedir. Bu ziyaretin de buna katkı sağlamasını diliyorum."

ABD Ekümenik Patrik Temsilcisi Anthony J. Limberakis de, saldırının 11 Eylül saldırılarının yapıldığı günde gerçekleştirildiğinidile getirerek, bunun çok manidar olduğunu vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in başsağlığı dilekleri için teşekkür eden Limberakis, Müslüman, Hıristiyan, Musevî veya inancı olmayanların masumiyetine inandıklarını dile getirerek "Din adına yapılan bu saldırıları tel'in ediyoruz." diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.