Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'dan seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'dan seslendi

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST KARADENİZ final programında yaptığı konuşmada, yerli ve milli olarak üretilen İHA’ların 30 ülkede Türkiye’yi gururla temsil ettiğini ifade ederek, “Her bakımdan güçlü olmak mecburiyetindeyiz, aksi halde bizi Suriye’den, Ukrayna’dan beter ederler. Bunun için her alanda eksiklerimizi hızla gidermeye çalışıyoruz, mücadele ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl 5’incisi Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST KARADENİZ ile AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere Samsun-Çarşamba Havalimanı'na, Cumhurbaşkanlığı uçağı ile iniş yaptı. TEKNOFEST alanına gelen Erdoğan, hatıra fotoğrafının çekinmesinin ardından, 5 günde toplam 670 bin kişin katıldığı alanda katılımcılara hitaben konuşma gerçekleştirdi.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Sadece yarışmacı sayısı 600 bine ulaşan bir TEKNOFEST yaşıyoruz. Ülkemizin 81 vilayetinden 107 ülkeden katılan 154 bin takım 600 bin genç 40 ayrı dalda yarıştığı bir şölene dönüştü. Bu hamlenin gençler tarafından benimsenmesi zihni devrimdir.

 

Bazıları gençleri asıl gerçek işte burada karşımızda duruyor. Evet, Türkiye’nin gerçeği ve ihtiyacı da TEKNOFEST kuşağıdır. Bu gençliğe bakıp ülkesinin aydınlık geleceği yerine başka şeyler görüyorsa, kendi zihnini sorgulasın. Bu gençlik bir asır önce Çanakkale’de 7 düveli dize getirmişti. Milli mücadeleyi zafere ulaştırmış, düşmanı denize dökmüştü. Cumhuriyet tarihi boyunca ülkesini yücelmiştir” diye konuştu.

 

GENÇLİK 20 YILDIR YANIMIZDA OLMUŞTUR

 

 “20 yıldır verdiğimiz her mücadelede hep yanımızda olmuş, en büyük güç ve moral kaynağımız oluştur” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu gençliğin sadece 15 Temmuz’da yazdığı destan bile başarı hikayesidir. Bu genliği burada görüyorum. Türkiye kendi teknolojilerini geliştirmek, kendi savunma sanayi sistemlerini geliştirmek için yola çıktığında biz gençlere güveniyorduk, birileri ise gençleri küçümseyerek, gönül dünyalarını karartarak bozgunculuk peşindeydi. Nuri Demiral, Nuri Çilligil, Vecihi Hürkuş ve Şakir Zümre’ye yaptıkları eziyetleri bu günkü gençlere yapmaların izin vermedik, vermeyeceğiz. Biz insanımıza güvendik. İnsanımız yol açtık, imkan verdik ve hamdolsun sonuçta tüm dünyanın hayranlık ile izlediği bir yere geldik.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.