CHP'nin aday listesinde Millet İttifakındaki 5 partiden 76 aday da yer aldı

SİYASET Haber Girişi : 12 Nisan 2023 13:32
CHP'nin aday listesinde Millet İttifakındaki  5 partiden 76 aday da yer aldı
CHP seçmenleri arasında kararsızların sayısının hızla arttığı dikkat çekiyor.

CHP Seçmeni geçmişte yobaz gerici  dedikleri adaylara oy verecek

 

CHP'nin aday listesinde Millet İttifakı'ndaki diğer 5 partiden 76 aday da yer aldı, en az 30’unun seçilebileceği hesabı yapılıyor

 

Bu durumda CHP seçmenleri arasında kararsızların sayısının hızla  arttığı dikkat çekiyor.

 

Millet İttifakı liderleri

 

Millet İttifakı’nın en büyük partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi (SP) ve Demokrat Parti’den (SP) toplam 76 aday gösterirken, kendi aday listesini çıkaran İYİ Partili isimlere de listelerinde yer verdi. İYİ Parti dışındaki 4 partiden gösterilen isimlerin en az 30’unun seçilebilir yerlerden aday gösterildiğine dikkat çekiliyor.

 

DEVA Partisi’nden 25, Saadet Partisi’nden 24, Gelecek Partisi’nden 19, Demokrat Parti’den 3 ve İYİ Parti’den de 5 isim CHP listelerine girdi.

 

Buna göre DEVA Partisi’nin 11, Gelecek Partisi’nin 11, Saadet Partisi’nin 8 ve Demokrat Parti’nin 1 milletvekili çıkarabileceği hesabı yapıldı. Parti kurmaylarınca yapılan değerlendirmelerde, ortak liste ile CHP’nin 2018 seçimlerinde daha az milletvekili çıkardığı bazı yerlerde, işbirliği ile vekil sayısının artacağı ve 4 partinin en az 30 dolayında milletvekili çıkarabileceği öngörülüyor.

 

İYİ Parti’den CHP listelerine girenler

CHP ile İYİ Parti 16 ilde ortak liste ile seçime gidiyor. Ancak CHP, ortak liste çıkarılan 5 ismi CHP listelerinden aday gösterdi.

Etiketler : CHP Seçim
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.