Bu vatansızlar kimin maşası?

GÜNDEM Haber Girişi : 27 Nisan 2022 19:35
Bu vatansızlar kimin maşası?
Taksim'de 'Gezi davası' bahanesiyle provokatörler sokaklara dökülüp 'katil devlet' sloganları attı: 51 kişi gözaltına alındı

Taksim'de 'Gezi davası' bahanesiyle provokatörler sokaklara dökülüp 'katil devlet' sloganları attı: 51 kişi gözaltına alındı

 

Beyoğlu’nda, bazı siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü üyelerinden oluşan bir grup, 15 Temmuz darbe girişimi ve Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada verilen kararı basın açıklamasıyla protesto etmişti. Grup, basın açıklamasının ardından 'Katil devlet hesap verecek' sloganları atmıştı. İstanbul Valiliği, Taksim Meydanı'ndaki 'Gezi davası' protestoları ile ilgili bir açıklama yaparak 51 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

 

Taksimde Gezi davası bahanesiyle provokatörler sokaklara dökülüp katil devlet sloganları attı: 51 kişi gözaltına alındı

Gezi eylemlerinde 'katil devlet' sloganları atan 51 kişi gözaltına alındı.

Geçtiğimiz günlerde 15 Temmuz darbe girişimi ile Gezi Parkı olaylarına ilişkin Osman Kavala'nın da yargılandığı davada nihai karar açıklandı. Karara göre Osman Kavala ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılırken, 7 kişi ise 18'er yıl hapis cezası aldı.

 

Mahkemeden çıkan kararlar üzerine ise Türkiye'nin farklı illerindeki Gezi Parkı olaylarının destekçileri protesto için sokaklara döküldü. İstanbul'daki protestoların adresi ise Taksim Meydanı oldu.

 

'KATİL DEVLET' SLOGANLARI ATILDI

Bazı siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü üyelerinden oluşan bir grup, önce basın açıklaması yaptı ardından ise 'Katil devlet hesap verecek' sloganları attı.

Güvenlik güçleri ise 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na aykırı olarak izinsiz yürüyüş yapanlara uyarıda bulundu. Uyarılara aldırış etmeyerek slogan atmayı devam ettiren 51 kişi gözaltına alındı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.