BU SENDİKALAR BAYRAM YERİNE İŞÇİYE ZULMEDİYORLAR

GÜNDEM Haber Girişi : 30 Nisan 2014 13:10
BU  SENDİKALAR BAYRAM YERİNE İŞÇİYE ZULMEDİYORLAR
Basın toplantısı Yaşasın 1 Mayıs, 1 Mayıs'ta alanlardayız sloganlarıyla başladı. 1 Mayıs Komitesi burada özetle, "Akıl dışı hukuk dışı yasağa karşı biz Taksim'deyiz." dedi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, DİSK Genel Merkezi??'nde ortak bir basın toplantısı düzenledi. 1 Mayıs Komitesi adına DİSK Genel Başkanı Kani Beko açıklama yaptı.

Basın toplantısı Yaşasın 1 Mayıs, 1 Mayıs'ta alanlardayız sloganlarıyla başladı. 1 Mayıs Komitesi burada özetle, "Akıl dışı hukuk dışı yasağa karşı biz Taksim'deyiz." dedi.

"YAN YANA OMUZ OMUZA BİRLİKTE KUTLAYALIM"

Yarın 1 Mayıs, tertip komitesi adına 1 Mayıs birlik dayanışma mücadele gününün başta Taksim olmak üzere tüm Türkiye'nin alanlarında işçileri çalışanları emek dostlarının yan yana omuz omuza birlikte kutlayacağı bir gün olması dileğiyle Türkiye işçi sınıfının ve dünya emek hareketinin birlik günü kutlu olsun diyorum.

"YASAĞA KARŞI BİZ TAKSİM'DEYİZ"

Bugün kutlanacak olan başta Taksim olmak üzere Türkiye'nin tüm alanlarında birlikte yapacağımız bu basın açıklamasındaki görüşlerimizi görüşlerimiz paylaşmak istiyorum.  Akıl dışı ve hukuk dışı yasağa karşı biz Taksim'deyiz. Türkiye 2014 1 Mayıs'ına AKP hükümetinin ilan ettiği fiili sıkı yönetim koşullarında giriyor.

"AKP'NİN BU TUTUMU TUTARSIZLIKTIR"

60'ın üzerinde kurumun katılacağı 1 Mayıs kutlamaları hükümetin hukuk dışı yasağıyla engellenmek istenmektedir. 2010, 2011 ve 2012'de yüzbinlerce kişinin katılımıyla Taksim alanında gerçekleşen kutlamalar maalesef yasaklanmaktadır. 2010 yılında 1 Mayıs hem bayram hem Taksim Meydanı'nda afişler asan AKP'nin tutumu tutarsızlıktır.

"CUMHURBAŞKANI MEŞGULÜM DEDİ"

1 Mayıs'ta işçiler çıkarsa kent yaşamı etkilenir diyerek İstanbul'da yaşayan 15 milyonu cezalandırmak akıl dışıdır. En başında beri hükümeti akla ve hukuka uygun olmaya çağırdık. Aldığımız tek yanıt 21 Nisan'da Taksim'de üzerime gönderilen polis ordusu oldu. Cumhurbaşkanı'ndan randevu istedik, meşgulüm yanıtı aldık.

"BUNU TEHDİT OLARAK KULLANANLARI KINIYORUZ"

Şımarıklık ve kabadayılık gibi söylemlerle hedef alındık. Biz bu ülkenin geleceğini emeğe demokrasiye yaşama dair 1977 1 Mayıs'ın hatırasını yaşatmaya çalışıyoruz. Bu süreçte bir hükümet üyesi kanlı 1 Mayıs'ı hatırlattı ve 1 Mayıs bayram olmaktan çıkacak ifadeleri kullandı. Bunu tehdit unsuru olarak kullananları kınıyoruz.

"HER YER TAKSİM HER YER DİRENİŞ"

Şenlik havasında hazırlıklarımızı sürdürürken, panik ve korkuyu fark ettik.Biz halkımıza güveniyoruz Sizler tek bir kişinin aklına gelenin ağzından çıkanın kanun olamayacağını, geçtiğimiz yılın mayıs ayından itibaren gösterdiniz. Türkiye'nin eski Türkiye olamayacağını iktidara hatırlatmak şart olmuştur. 1 Mayıs'ta tüm yollar Taksim'e çıkacaktır. "Her yer Taksim, her yer direniş, yaşasın 1 Mayıs" diyorum.

Etiketler : 1Mayıs
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.