BİR SORUN HELE, HAKİM BEY’ İN …NEYİ OLUYOR?

  • İHSANBAŞKAN

BİR SORUN HELE, HAKİM BEY’ İN …….

           NEYİ OLUYOR?

             Mevzu zamanın birinde, çok değil, bundan 3-5 yıl önce güzel ülkemin, küçük şehri Artvin’in doğa harikası Şavşat ilçesinde geçmektedir. Ülkede  ayı avlamak yasaktır.  Nesli tükenmekte olan ayılar koruma altına alınmış ve  avlayana büyük para cezası var. 

           Gel zaman, git zaman ayı bir çiftliğe saldırır.  Tabi çiftçi savunmak için silah alır ve ateş eder. Ayıyı yere serer. Başlar mahkeme süreci.   Çiftçi sanık olarak mahkemeye gelir gider.  Mahkemenin sonuna gelinir ve artık karar verilecektir. Hakim Bey karar aşamasında ve başlar çiftçiye nasihat etmeye. ‘ Yazık değil mi? nesli tükenmekte olan bir can. Onunda yavrusu var. oda bir can. Gibi sözler uzar gider.  Artık sanık konumunda ki çiftçiye  sorarlar ‘Son bir diyeceğin var mı?’. Çiftçi ‘Benim diyeceğim yokta, Hakim Bey’e bir sorun hele, ayı kendisinin neyi oluyormuş?’

           Kanunları bilmem elbette Hakimlerimiz kanun çerçevesinde işlerini yapıyorlardır. Kanun doğrultusunda karar veriyorlardır.  Lakin ne zaman, çocuğun  katiline, ne zaman gencecik bir hayatı söndürene, çocuğunun annesini öldürene  iyi hal indirimi duysam bu anekdot aklıma gelir. 

 ‘ Hakim Bey’e bir sorun  hele, bu katil neyi oluyormuş?’

05/12/2019

Bilsen ŞAHİN

Eğitim Dan. Öğrenci Koçu

Etiketler : bilsen şahin
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.