Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'dan Ali Babacan'a sert tepki

GÜNDEM Haber Girişi : 15 Ocak 2023 22:35
Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'dan Ali Babacan'a sert tepki
Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın iddialarını yalanladı.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, sosyal medya hesabından Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın iddialarına cevap verdi. Bayraktar, "Devlet kaynakları firmamıza akıtılmıyor. Bilakis; kuruluşumuzdan bu yana devletten tek kuruş nakit teşvik ya da hibe almadık" dedi.

 

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın iddialarını yalanladı.

 

Bayraktar, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Devlet kaynakları firmamıza akıtılmıyor. Bilakis; kuruluşumuzdan bu yana devletten tek kuruş nakit teşvik ya da hibe almadık. Banka kredisi dahi kullanmadık" ifadelerine yer verdi.

 

"Rekabetçi bir anlayışla 27 ülkeye ihracat yaptık"

 

Tüm projelerde olduğu gibi AKINCI ve KIZILELMA'yı da öz kaynaklardan karşıladıklarını belirten Bayraktar, Babacan'a "Yüksek teknolojiden, milli teknolojiden bihaber olmanız, size müfteri olma hakkı tanımaz" şeklinde seslendi.

 

Haluk Bayraktar, Baykar Teknoloji'nin rekabetçi bir anlayışla yola devam ettiğini söyledi,,dünyanın sayılı ülkeleriyle rekabet ettiklerini ve 27 ülkeye ihracat yaptıklarını anlattı.

 

"Milli SİHA'ların farkını TEKNOFEST’e gelen çocuklar size anlatabilir"

 

Bayraktar, "Gelirlerimizin yüzde 75'ini ihracattan elde ettik. 2022'de ise sözleşmelerimizin yüzde 99,3’ü ihracat kaynaklı. Türkiye'yi bırakın dünyada dahi böyle bir firma bulamazsınız" ifadelerini kullandı.

 

Haluk Bayraktar açıklamasında, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın iddialarına cevabında "Kaportacılıkla, Hacı Murat arabalarla paradigma dönüştüren Milli SİHA'ların farkını TEKNOFEST’e gelen çocuklar size anlatabilir. Fitne fesat odakları yerine onlara kulak vermeniz hakikati duymanızı sağlar" dedi..

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Vatan DAŞ 17 Ocak 2023 04:07

    Biiiiip, kuyruklu yalaaaaan, teknofestlerde uçan uçakların yakıtlarını devlet mi ödedi baykar mı? fatura gösterme çocuklarının gözüne bakar gibi cevap ver.