• İHSANBAŞKAN

Bataklık futbolu mu futbolun bataklığı mı?

SPOR Haber Girişi : 03 Temmuz 2015 09:28
Bataklık futbolu mu futbolun bataklığı mı?
İster inanın ister inanmayın ama bu spor gerçekten var. Hatta Finlandiya ve İngiltere gibi bazı Avrupa ülkelerinde düzenlenen şampiyonaları bile bulunuyor.
 Futbolu öyle çamurlaştırdılar ve bataklığa ittiler ki sonunda bunun doğal ortamda gerçekleşmesini bile sağladılar...

BATAKLIK FUTBOLU/FUTBOLUN BATAKLIĞI!

ÇAMUR FUTBOLU/FUTBOLUN ÇAMURLUĞU!

GERÇEKTEN BATAKLIK FUTBOLU BU

FRANKO'NUN CEVABI

Ülkesini uzun yıllar dikta rejimi ile yöneten İspanya Kralı Franko'ya bunca yıl dikta rejimi ile halkı yönettin. İtiraz eden olmadı mı diye sorduklarında parmağıyla statları göstererek; Hayır der. Onları şu yüzbinlik beşiklerde sallayıp uyutarak yönettim"

Bu gerçek bütün canlılığıyla devam ediyor.

İster inanın ister inanmayın ama bu spor gerçekten var. Hatta Finlandiya ve İngiltere gibi bazı Avrupa ülkelerinde düzenlenen şampiyonaları bile bulunuyor. Yazları bataklıklarda alıştırma yapan kayakçılar tarafından ilk defa oynanan bu oyun Finlandiya'dan geliyor. Artık Finlandiya, İsveç, İzlanda ve İngiltere'de yıllık turnuvaları düzenleniyor. Bataklık futbolunda, her biri 6 oyuncu içeren 3 tip takım bulunuyor. Erkekler takımı, kadınlar takımı ve karışık takımlar. Her ne kadar kirlenmek ve yorulmak zorunda olsanız da bu sporun oynaması çok zevkli bir spor olduğu yönünde içimde bir his var. Rekabet aşkına bu oyunu oynayan pek takım olduğunu da sanmıyorum. Gerçi ödül kişisel koleksiyonumda çok hoş gözükebilirdi.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.