Başpehlivan Mustafa Taş'tan çok önemli açıklama

SPOR Haber Girişi : 03 Ocak 2023 19:14
Başpehlivan Mustafa Taş'tan çok önemli açıklama
Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek'in hakkında çıkan bir kararla 2020 yılından itibaren elde ettiği madalyaların elinden alınması ve Kırkpınar Birinciliğinin kendisine verilmesi ile ilgili solarak Başpehlivan Mustafa Taş bir açıklama yaptı.

Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek'in hakkında çıkan bir kararla 2020 yılından itibaren elde ettiği madalyaların elinden alınması ve Kırkpınar Birinciliğinin kendisine verilmesi ile ilgili olarak Başpehlivan Mustafa Taş bir açıklama yaptı.

Çok değerli güreş camiası ;

24 yaşında genç bir pehlivan kardeşiniz olarak bende bu yıl Kırkpınar’da ilk yılımda güreştim ve

2.lik nasip oldu…

Takım arkadaşım ,kardeşim Cengizhan Şimşek'i ilk ben tebrik ettim …

Şuan yaşadığı duruma da en çok ben üzüldüm …

Bu yıl yollarımız başka antrenörlerle ayrılmış olsa da ;

kardeşliğimizden

ve ezeli rekabetimizden kimsenin şüphesi olmasın …

Yaşanan olaylar ile alakalı

Federasyon açıklamalarını yerine getirdi ve beni dün gece resmi olarak

2022 kırkpınar başpehlivanı ilan ettiler. Bunun gerekçesi olarak da Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu'nun Cengizhan kardeşim hakkında vermiş olduğu ceza gösterildi. Cezanın doğruluğunu yanlışlığını tartışmak benim haddime değildir. Ama ülkenin resmi kurumlarının verdiği bir ceza söz konusudur. Kanun ve talimatlar herkes için bağlayıcıdır ben de bu kanunlara ve talimatlara bağlıyım. Emin olun ben de başpehlivanlığı bu şekilde almak istemezdim. Ama ortada bir yanlış varsa federasyonların veya ilgili kurumların bu yanlışı düzeltmek de en hakiki görevidir.

Cengizhan hukuki mücadelesine devam edeceğini dile getirdi ,

Ben de bu mücadelede yanında olacağım

ve bu süreçte federasyon, doping kurulu ve gerekli yetkililerin açıklamalarını sizler gibi takip edeceğim …

Fakat bilinmesini isterim ki tarafıma gelen karar sonucu çok net ve durumun geri dönüşü olmadığı için benim 1.liğim ilan edildiği

ve kemer törenin yapılacağı tarihin en kısa sürede tarafıma iletileceği söylendi. Bu durumda sosyal medyada bir çok kişi beni hain ilan etti. Ama yukarıda da açıkladığım gibi kurallar ve yaptırımları bellidir. Bu durumun sorumlusu ben değilim, ortada verilmiş bir karar var ve bu karar Mart ayında verilmiş. Yani Mart 2022'den bu yana bu karar bilinmesine rağmen göz ardı edilmiş. Ben de sizler gibi kararı yeni öğrendim. Bu uyuşmazlığın, davanın tarafı olmadığım gibi sorumlusu da ben değilim. En başta bunun bilinmesini isterim.

Sosyal medyadan bana hakaret eden kişilere karşı cevabım şudur:

Ben bu süreçte erken bir töreni kabul etmiyorum.

2023 hazırlıklarıma devam ederek antrenmanlarıma odaklanıyorum.

Bu süre zarfında

Cengizhan kardeşimin hakkını araması için federasyondan zaman isteyeceğim ve sürecin takipçisi olacağım …

Bu süreçte benim şahsım adına bu olaylarla hiç bir alakam yoktur,

Yaşanan durumlardan ötürü

Cengizhan gibi bende mağdur durumdayım,

Cengizhan ile federasyon arasında yaşanan olayların bizlerle alakası yoktur ve mağduriyet dolaylı olarak bize de yansımıştır.

Kemeri kabul etmemem ile alakalı binlerce mesaj aldım fakat bu durumların bilinmesini sizlere iletmek zorundayım .

Cengizhan kardeşim hakkını aramaya bu süre zarfında devam eder ,haklılığı ıspatlanırsa kemer kendisinde kalmaya devam eder.

Zira tüm çabalarına rağmen bu ay içerisinde bir sonuç almaz ve benim birinciliğim tarafıma ısrarla tasdiklenirse ;

Benim bu karara daha fazla yapacak bir şeyim kalmayacaktır.

Gençlik spor bakanlığının,

Gerekli federasyon başkanlarının ,

Hukuki yollar ile verdiği bu karara itiraz etme hakkım da bir sporcu olarak ne yazık ki

söz konusu olamaz, bu uyuşmazlığın tarafı ben değilim. Kemeri kabul etmediğim takdirde bende diskalifiye edilirim ve sonraki sporcuya hak verilir. Böyle bir durumda, yani birincinin diskalifiye edildiği durumda ben de kemeri kabul etmezsem bu sefer 3. başpehlivan ilan edilir. Tekrar tekrar söylüyorum, birinci olan kişinin diskalifiye edildiği durumda ünvanın hakkı ondan sonra gelenindir. Ben de diskalifiye edilirsem hem hukuken hakkım olduğu söylenen başpehlivanlık ünvanından hem de alanda güreşerek elde ettiğim ikincilikten olacağım, belki de üstüne disiplin yaptırımları uygulanacak. Vicdanınıza soruyorum, hayatında bir kez bile güreşmemiş, spor yapmamış kişilere sormuyorum. Onlar zaten anlamayacaklar. Gerçekten sporun içinden gelenlere soruyorum, hanginiz benden istediklerinizi yapardınız?

Cengizhan kardeşimin

Sürecinden sonuç çıkmaz

Karar değişmez ise eğer ;

Her pehlivanın hayali olan bu kemeri sizlerle birlikte Sarayiçinde kuşanıp boynuma takmayı kimse bana çok görmesin lütfen bende sizin bir evladınızım. Tekrar hatırlatmak gerekirse, Federasyonun, Bakanlığın Cengizhan kardeşimin yaşadığı süreçlerin tamamen dışındayım. Ama yeniden söylüyorum ortada uyulması gereken bazı kurallar ve kararlar var. Bu kural ve kararlara uymayan kişiler hakkında gereği yapılsın, ama bugüne kadar verdiğim tüm emeklerin sosyal medyada hukuktan, kurallardan ve işleyişten bihaber kişilerce yok sayılmasını kınıyorum.

Ben de başpehlivanlığımın ilk senesinde 2.olup çok güçlü rakiplerimi alnımın akıyla yenerek buralara geldim ve yolum çok uzun ,

Nasip olursa 2023 kırkpınarda da bu gecen seneki başarımın bir sürpriz olmadığını ispat edip,

kemer kuşanmak istiyorum.

Bu yüzden antremanlarıma devam edip sevenlerime en güzel hediyeyi bu yıl Kırkpınar’da yaşatacağım…

Cengizhan kardeşime tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve resmi kurumların bu konudaki açıklamalarını bekliyorum.

Sizleri saygı ve sevgiyle selamlayarak antremanlarıma devam ediyorum …

Allah’a emanet olun …

Etiketler : Mustafa Taş
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.