Başkan Sarıcaoğlu Kavak'ta yepyeni bir kent doğuyor

SAMSUN HABER Haber Girişi : 30 Ocak 2022 12:03
Başkan Sarıcaoğlu Kavak'ta yepyeni bir kent doğuyor
Kısa Adı KA-DEF olan ve merkezi Samsunda bulunan Kavak Dernekler Federasyonunun düzenlediği geleneksel Tirit Yemeği kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşti.
Kısa Adı KA-DEF olan ve merkezi Samsunda bulunan Kavak Dernekler Federasyonunun düzenlediği geleneksel Tirit Yemeği kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşti.

Davete Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK PARTİ İl Başkan Ersan Aksu Samsun Milletvekilleri, İlkadım, Atakum, Kavak Belediye Başkanları ve Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Kavak Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Bayram Erişgin Tirit Yemeğinin birlik ve beraberliğimizin vatan millet sevgimizin toplum olarak konukseverliğimizin en güzel örneklerinden birisi olduğunu ifade etti. 

Yemekte bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir: “Güzel bir organizasyon. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Müthiş bir kalabalık var. Bu tür organizasyonlar bizi biz yapan değerleri geliştirmeye, yeni nesillere aktarmaya çok önemli bir vesiledir. Kışın yoğun bir safhasında daha 3 gün önce hafta başında yoğun bir kar yağışı aldık. Şu anda birkaç kırsal mahallenin dışında bir sıkıntı kalmadı"  Diyerek konuştu.


Kavak STK açısından Türkiye'de tek olma özelliğini taşıyor

Salonda yoğun ilgi gören Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu yaptığı konuşmada: 
 
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu: “Kavak’ımızın 85 mahallesi var. 85 tane de derneği var. Bu 85 derneğin 65 tanesi KADEF’e bağlıdır. Hepsi de Samsun’da oturuyor. Sonuç itibarıyla ilçemize beraber hizmet ediyoruz. Türkiye’de bunun başka örneği yoktur. 1980’lerde nüfusu 40 bin civarında olan Kavak, zaman içerisinde Samsun’a göç veriyor. Bugün Samsun’da 120 bin hemşehrimiz yaşıyor. Son yıllarda özellikle Organize Sanayi Bölgemizde çok güçlü atılımlar ve yeni fabrikaların açılmasıyla tekrar dönüşüm ve Kavak’a göç başladı. Ayrıca Kavağımızın yetiştirdiği Türk Güreşinin Sembolü Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu gibi bir ismin hemşehrisi olmak büyük bir şans ve gururdur. ” diyerek konuştu.


Daha sonra katılımcılar birer selamlama konuşması yaptılar. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.