Atakum Yaşar Doğu Ortaokulunda Yaşar Doğu anlatıldı

YAŞAR DOĞU Haber Girişi : 12 Ocak 2024 11:20
Atakum Yaşar Doğu Ortaokulunda Yaşar Doğu anlatıldı
Atakum Yaşar Doğu Ortaokulunda 'Yaşar Doğu'yu Anlamak' konulu konferans verildi

Atakum Yaşar Doğu Ortaokulunda 'Yaşar Doğu'yu Anlamak' konulu konferans verildi

 

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı ve Yaşar Doğu kitabının yazarı Araştırmacı Yazar Ahmet Seven Samsun Atakum Yaşar Doğu Ortaokulu öğrencilerine "Yaşar Doğu'yu Anlama" konulu bir konferans verdi.

 

 

Öğrencilerin Konferansı büyük ilgi gösterdikleri ve dikkatle dinledikleri görüldü. 

 

Ahmet Seven Konferansın düzenlenmesinde emeği geçen Atakum Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik'e, Yaşar Doğu Ortaokulu Müdürü Özkan Özyurt'a,  Öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. 

 

 

Ahmet Seven: Yaşar Doğu'yu anlayıp anlatmak  millet olarak boynumuzun borcudur

 

Seven konuşmasında: 

 Şampiyonlukları, örnek ahlakı, mücadelesi, yetiştirdiği şampiyon talebeleriyle birlikte güreşimize kazandırdığı ahlak disiplin ve güreşe kazandırdığı felsefeyi daha iyi anlamalı, akademik seviyede tespitler yaparak sporculara aktarılmalıdır. Zira yaşadığı dönemin imkansızlıkları içerisinde hayatını milletine vakfetmiş, vatan-millet ve bayrak sevdalısı bir spor dehasından alınacak çok dersler vardır.

 

      Günümüzde hayali kahramanlar üretip genç nesillere sunmaya çalışanların karşısında Yaşar Doğu örnek ahlakıyla istifade edilmesi gereken gerçek bir kahraman ve gençliğin aradığı rol modeldir.    

 

      O güreşimizin efsane şampiyonu, dava adamı, efendisi, bilgesi ve mürşididir. Aynı zamanda minderlerin hatibidir. En etkili hatiplerin bile kürsülerde saatlerce anlatamadığını o birkaç saniye içerisinde minder kürsüsünden Türkün gücünü  Dünya'ya haykırabilmektedir" dedi. 

 

Yaşar Doğu'nun büyük bir sporcu olması ve güreşe felsefe kazandırıp ülkemize çok sayıda şampiyon yetiştirmesinin ardında örnek bir ahlaka sahip olmasının yattığını söyleyerek onun gençliğimiz için bir rol model olduğunu da anlatan Seven Yaşar Doğu'nun örnek hayatı mücadelesi ve şampiyonluk serüveninin her yerde anlatılması gerektiğine de işaret ederek, böyle değerlerimiz yüzyılda bir geliyor. Onu anlatıp anlamaya çalışmanın milli bir görev olduğuna inanıyorum diyerek konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ercan ERGÜL 14 Ocak 2024 23:10

    Köy romanı sevenlere kesinlikle öneriyorum. Bir Yaşar Kemal, bir Kemal Tahir kokusu var. Yöremizi, kültürümüzü, âdetlerimizi hikâyeye çok güzel yedirmiş yazar. Yerel ağızlar başarıyla kullanılmış, hikâye örgüsü sağlam. Hasan DİKMEN'i tebrîk ediyorum.