Altılı masadan kopan Meral seçmende moral bırakmadı

SİYASET Haber Girişi : 04 Mart 2023 12:44
Altılı masadan kopan Meral seçmende moral bırakmadı

Aylardır altılı masanın netlik kazanmayan Cumhurbaşkanı çıkarma arayışı fiyasko ile son buldu

 

Altılı masa travma yaşıyor

 

İyi Parti lideri Meral Akşenerin altılı masayı terkedip CHP lideri Kemal Kılıçdaoroğlunun Cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıkmasının ardından siyaset kulislerini hareketlendiği görüldü.

 

Akşenerin açıklamasından sonra televizyon kanallarında çeşitli yorumların yapıldığı ve önümüzdeki günlerde durumun daha netlik kazanacağı belirtiliyor.

 

Bu olay karşısında Kemal Kılıçdaroğlunun yoluna masada kalan isimlerle yürüyeceği belirtilirken morallerin de bir hayli düştüğü haberleri geliyor.

 

CHP seçmeninden aylardır Kemal Kılıçdaroğlunun aday olmaması yönünde yükselen ses bu gelişme ile yerini sessizliğe bıraktığı gürülüyor.

 

Ve CHP seçmeninin bizden bırakın Cumhurbaşkanı çıkarmayı iktidar bile olamaz yorumları giderek arttığı gözleniyor. 

 

Peki bu durumda siyasiler nasıl bir yol haritası izleyecek;

 

Akşener kendi adaylığını koyabilir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini pas geçip genel seçimlere odaklanabilir. Partisini CHP'nin güdümünde hareket eden CHP şubesi gibi görülmekten kurtarmış olur. Merkez sağdaki yerini güçlendirmeye çalışabilir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ikinci turda farklı bir yol izleyebilir. Baştan beri rahatsız olan parti tabanının gönlünü alabilmek için CHP ile yol ayırımını kesinleştirir. Bütün bunlara karşı biz içimizden birisi yerine farklı bir adayla çıkmayı düşünmüştük oysa Kemal Kılıçdaroğlu kendisi için hareket etti ve oyunu bozdu diyerek vefasızlık yaptı diyenlere karşı savunma yapabilir. 

 

Su akar yatağını bulur ifadesine göre herşey aslına dönebilir. 

 

Bu durumda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha güçlü bir şekilde aday olarak yoluna devam eder.  

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.