Ahmet SEVEN: Çamur at izi kalsın mantığıyla hareket edenlerin maksadı bellidir

SAMSUN HABER Haber Girişi : 27 Nisan 2022 20:30
Ahmet SEVEN: Çamur at izi kalsın mantığıyla hareket edenlerin maksadı bellidir
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven: Çamur at izi kalsın mantığıyla hareket edenlerin maksadı bellidir

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atatürk’ün doğumunun 100. yıl dönümde yapılan İlk Adım Anıtı’nın ön tarafına koyduğu iddia edilen reklam panoları tartışması sürerken bir açıklamada Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'den geldi.

 

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven: Çamur at izi kalsın mantığıyla hareket edenlerin maksadı bellidir 

 

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet SEVEN: Asıl tartışılması gereken pano değil Anıtın içerisinde Atatürk ve silah arkadaşlarının etrafına yerleştirilmiş olan iki adet çıplak kadın ve erkek (nü)  heykelidir.

 

Seven açıklamasında: “ Anıtın etrafında yer alan reklam panoları kesinlikle anıtın önünü kapatmıyor. Maksatlı yapılan haberlerle hem Samsun Büyükşehir Belediyesi hedef alınıyor hem de Samsun gibi Milli Mücadelenin ilk adımının atıldığı şehir karalanmaya çalışılıyor. Bu haksızlıktır. Burada asıl eleştirilmesi gereken Atatürk ve silah arkadaşlarının çevresine yerleştirilen tamamen çıplak kadın ve erkek (nü) heykeli olmalıdır. Bu (nü) çıplak heykeller kesinlikle Ata’ya yapılmış bir saygısızlıktır. Bu saygısızlığın dile getirilmesi gerekirken İlkadım Anıtının önü reklam panolarıyla kapatıldı yalanına sarılıyorlar. Çamur at izi kalsın sözünü kendilerine ölçü edinenlerin ölçüsüzlüğü bir kez daha ortaya çıkmış oluyor. Habere bakıp yorum yapanların bu gerçeği bizzat anıta gelip yerinde görmeleri gerekiyor. Bir avuç suda fırtına koparmanın, bu şehre haksızlık yapmanın ötesinde kimseye bir faydası yoktur. Anıtın panoyla kapatıldığı yalanıyla tartışmayı girenlerin samimiyelerine inanmak zordur. Çamur at izi kalsın mantığıyla hareket edenlerin maksadı bellidir. Bunların amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. Bu balonda ellerinde patlamıştır. Samsun halkı bu yalana prim vermemiş ve vermeyecektir” Dedi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.