Ahmet SEVEN; 'İstanbul'un Fethi Müslüman aleminin yeniden dirilişidir'

GÜNDEM Haber Girişi : 28 Mayıs 2016 20:52
Ahmet SEVEN; 'İstanbul'un Fethi Müslüman aleminin yeniden dirilişidir'
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven İstanbul'un 563. Fetih yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.
 İstanbulun Fetih günü 'Fetih Bayramı' olarak kutlanmalıdır

 Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven İstanbul'un 563. Fetih yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.


Ahmet SEVEN; 'İstanbul'un Fethi Müslüman alemi için bir kutlu  dirilişin adıdır'
 

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven yaptığı açıklamada;

" İstanbul'un fethi batıyı dolayısıyla hristiyan alemini dünyaya egemen olma gerçeğinden uzaklaştırıp hayal dünyasına mahkum etmiştir. Ortaçağ kapanıp yeniçağ başlamış yepyeni bir medeniyetin inkişafına kapı aralanmıştır.. Zira Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u Ortaçağa ayak uydurarak değil, Kur'ana uyarak fethedip yepyeni bir çağın başlangıcına öncü olmuştur. Fetihle birlikte batı alemi ruh dünyasında darmadağın olmuş Müslüman aleminde yeniden toparlanma dönemi başlamıştır. Fetih günü bir kutlamadan öte İslam alemi için diriliş bayramıdır. Bu önemli gün bütün İslam aleminde bayram olarak kutlanmalıdır. Hristiyan aleminin ağıtlar yakmasına mukabil İslam aleminde de destanlar yazılması gayet normal bir durumdur. Yeni kuşaklar kesinlikle Fetih ruhuyla şuurlandırılmalı, milli heyecanla yeniden şahlandırılmalıdır. İstanbul'un Fetih günü 'Fetih Bayramı' olarak kutlanmalıdır. " dedi.   

Seven, bu duygular içerisinde İstanbul'un Fethinin 563. yıl dönümünü kutluyorum...Bütün İslam Alemine hayırlı olsun dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.