• reklam

661.Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde Şaban Yılmaz’a yapılan haksızlığa kınama

SAMSUN HABER Haber Girişi : 02 Temmuz 2022 22:46
661.Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde Şaban Yılmaz’a yapılan haksızlığa kınama
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Şaban Yılmaz’a haksızlık yapıldığını ifade etti.

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Şaban Yılmaz’a yapılan haksızlığı kınıyorum 

 

Şaban Yılmaz yalnız değildir

 

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Şaban Yılmaz’a haksızlık yapıldığını ifade etti.

 

Ahmet Seven yapılan haksızlığa karşı bir açıklama yayınladı.   

“661.Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Şaban Yılmaz ile Tanju Gemici arasındaki müsabaka zaman zaman olaylara sahne oldu. Hakem heyetinden güreşin başında sarı kart alan Yılmaz, uzatmalar öncesi bir sarı kart daha görerek karşılaşmadan diskalifiye oldu. 45 yaşında olup son güreşini yapmak üzere o meydana gelen bir pehlivana karşı hakem heyeti agresif tavırlar sergilememeliydi.

 

Şaban Yılmaz centilmen bir güreşçimizdir.  Öyle tahrik edildi ki bu çayırlara bir ömür veren Şaban Yılmaz kendinden geçerek kuleye çıktı. Maksadı bir haksızlığı ifade edebilmekti. Asla kötü niyeti olamaz. Olmamıştır da. Onu bu duruma sürükleyenler vicdan muhasebesi yapmalıdırlar. Her yıl olduğu gibi bu yıl da fevri davranışlarıyla Kırkpınar’a gölge düşmesine sebep olanlar hesap vermelidirler. Son güreşlerinden birisini yapan yağlı güreşin emektarlarından olduğu kadar sevilip sayılan kişiliği ile bilinen Şaban Yılmaz’ın orada söylediği sözler bir gerçeğin ta kendisidir.

 

Saha ortasına gelerek Kırkpınar'ı bıraktığını belirten açıklama yapan Yılmaz:  "Bu kadar mı kolay bu iş? Ağzımın içindeki dikişlere, ellerimdeki nasırlara bakın. Ben hakkımı helal etmiyorum, paçamı da çözüyorum. Ben artık güreşmiyorum, bakın bana burada elveda bile yaptırmıyorlar" diyor.

 

Çocukluğundan beri güreş tutarak bugüne kadar Gök kubbede bir hoş sada bırakan bir Pehlivanın elveda demesine fırsat tanımayanlar mutlaka hesap vermelidirler. Şaban Yılmaz yalnız değildir. 

 

 Atasporumuz bu kadar hafife alınamaz. Bu işin takipçisi olunmalı Şaban Yılmaz’dan özür dilenmelidir. Aksi takdirde Kırkpınar’da yaşanan bu talihsiz olay bir leke olarak kalacaktır. Bu iş burada bitmemeli, tertip komitesini göreve davet ediyorum. Bunu telafi etmek Kırkpınar Tertip Komitesine düşer. En kısa zamanda gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Biz haksızlığa uğrayan Şaban Yılmazın yanındayız”  dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.