16 Nisan 1993 Gönlümün kanayan yarası Ahmiçi katliamı Bosna Hersek

16 Nisan 1993 Gönlümün kanayan yarası Ahmiçi katliamı Bosna Hersek

 

Parola: 48 saat için Kül ve Duman...

 

Orta Bosna bölgesinin Ahmiçi köyünde 16.nisan1993. sabahını bizlere canlı canlı anlatan hayati acılar ve tramvalarla dolu olan Abdullah abi ailesine yaşananları bize anlattı.

 

16. Nisan 1993 sabah ezani ile başlayan Ustaşalar (Hrvatlar) tarafından öldürme operasyonuna yaşanan vahşeti gözleri dolu dolu anlatmaya başladı. O sabah Ustaşalar evimizin önüne geldi, otomatik silahlar la evimizi taradılar. Büyük kardeşim evimizin bodrum katında yatıyordu, ben babam, annem ve 3 kızkardeşim ise evin ilk katında. Bizden silah istediler, silahimiz yok dedik beni ve babamı avluya çıkartılar, avluda ise kardeşimin cansız bedeni yatıyordu.

 

Ustaş komutanı askerine emretti "ÖLDÜR" emrini uygula emrini verdi, asker yapamadı o esnada komutan 1m uzaklıktan babama ateş etti gözümün önünde öldü babam ve bir kurşunda bana... O esnada Kafirun suresini okuyordum ve ateş eden askerin yüzüne üfledim, kurşun yanağımdan girip diğer yanağımdan çıktı, ben yere düştüm, babamın ve kardeşimin cansız bedenleri arasında ölü taktiği yaptım, yaklaşık 7 sat kıpırdamadan öyle kaldım, Ustaşaların yaptığı soykırıma bizzat şahid oldum.  Hava kararınca evi terkettim, kuyular içinde kaldım, adeta sabahladım,  annem ve kızkardeşlerimden hiçbir bilgi yoktu. Beni kızıl hac ekibi 3 gün sonra alt gecitte olan bir tünelde buldu, yaralıydım. Köyde yaşananları gördüm, Camiinin yıkılışını, evlerin yanışını.  Sonradan haber aldığımda annemin ve 3 kızkardeşimin de ustaşalar tarafından öldürüldüğü oldu. Bir kardeşim daha vardı o da ölü bulunmuştu. Ailemden annem, babam, iki kardeşim ve üç kızkardeşimi kaybettim.

 

İçler acısı hayat ve tramvalar... Bosna da yaşananları unutmayacağız, unutturmayacağız.

 

16.Nisan 2022.

Eldar Uka

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Güray Dizman 16 Nisan 2023 10:39

    Allah rahmet eylesin. Zalimlerin de belasıni versin

  • Alaattin Özgen 16 Nisan 2022 14:42

    Rabbim rahmetiyle muamele eylesin mekanları cennet olsun inşallah tekrardan başımız sağolsun

  • Şamil Bilgü 16 Nisan 2022 12:08

    Cümle şehidana Rabbim rahmet eylesin.Zalim ve kâfirler için yaşasın Cehennem.

  • Cemil Tasdemir 16 Nisan 2022 12:05

    Allah rahmet etsin Şehitlerimize Yüce Allah birdaha böyle wahşet Ve soykırım yaşatmasın inşallah.

  • Müjgan Sayın 16 Nisan 2022 10:45

    Çok çok acı. Allah rahmet eylesin. Bu vahşet hadiselerin film ve belgeselleri de var mıdır.