1 Kasım'da tek başına iktidarız

SİYASET Haber Girişi : 21 Eylül 2015 12:28
1 Kasım'da tek başına iktidarız
AK Parti 1 Kasım seçimleri için seçim startını bugün Ankara Arena'daki 'aday tanıtım toplantısı' ile verdi..

AK Parti 1 Kasım seçimleri için seçim startını bugün Ankara Arena'daki "aday tanıtım toplantısı" ile verdi.. Toplantıda konuşan Başbakan Davutoğlu, "1 Kasım'da milli irade ne derse ona evet diyelim. Onu tartışmayalım, gereğini yapalım. Hep beraber 1 Kasım'da zaten AK Partinin tek başına iktidarı görünüyor. Bu geleceğe hep birlikte yürüyelim. Siyasi nezakette ortak tavır, çevreci tavır yanında milli iradeye de saygı duyalım." dedi.

LİDERE BAYRAK ÇAĞRISI

Liderlere de bayrak çağrısı yapan Davutoğlu, "Eğer bütün partiler kabul ederse, çevre kirliliğini ve gürültü kirliliğini engellemek için kampanyaların en az masraf ve çevre kirliliği için centilmenlik anlaşması yapalım. Seçim ofislerinin dışında bayraklama yapmayıp çevre kirliliğini engelleyelim. Eğer bu çağrımıza olumlu cevap verirlerse, sükunet içinde 1 Kasım seçimlerine hep beraber gideriz." açıklamasında bulundu.

SALON,TOPLANTI SAATİNDEN ÖNCE DOLDU

Toplantının başlangıç saati 10.00 olarak açıklanmasına rağmen, Arena Spor Salonu sabahın erken saatlerinden itibaren doldu. AK Parti Kongresi'nde delegelere ayrılmış olan salon zemini, bu kez 1 Kasım seçimlerinde AK Parti milletvekili adaylarına ayrıldı.

Ankara Arena'da, aday tanıtımı için salon, daha önce AK Parti kongresinde olduğu gibi, "tek başına iktidar", "bu ışık sönmeyecek", "doğru karar istikrar" gibi sloganlarla süslendi.

SEÇİM ŞARKISI

AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde kullanacağı seçim şarkısı da ilk kez bugün resmen yayınlandı. "Haydi Bismillah" adını taşıyan şarkı, yaklaşık 10 gün önce yapılan AK Parti kongresinde şehitlere saygı nedeniyle çalınmamıştı.

DAVUTOĞLU SALONA GELDİ

Saat 10:30 sıralarında AK Parti Lideri Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Ankara Arena'ya geldi. Davutoğlu'nun salona girişinde AK Parti'nin seçim şarkısı çalındı.

Davutoğlu'nun partilileri selamlaması sırasında ise "Davutoğlu Ahmet Hoca" şarkısı çalındı. Davutoğlu ve eşi partililere kırmızı karanfil atarak selamladı.

ÜÇ DÖNEMLİK 24 KİŞİ YENİDEN LİSTEDE

AK Parti aday tanıtım toplantısında ilk konuşmayı, Seçim İşleriden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ yaptı. Bozdağ, AK Parti'nin 1 Kasım seçimleri aday listesi konusunda katılımcılara bilgi verdi.

7 Haziran seçimlerine katılamayan isimlerden 24 kişinin, 1 Kasım'da yeniden aday olduklarına dikkat çeken Bozdağ, AK Parti adaylarının yaş ortalamasının da 48 olduğunu söyledi.

"HAYDİ BİSMİLLAH" DİYE BAŞLADI

Bozdağ da konuşmasına, AK Parti'nin bu seçimde slogan olarak kullanacağı, seçim şarkısına da adını veren "Haydi Bismillah" diyerek başladı.

DAVUTOĞLU'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

"Değerli dava arkadaşlarım milletleri zor zamanlarda öncü kadrolar yüceltir. Kurucu başkanımız, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın başlattığı bu hareket amacına ulaşacaktır. Dün sayın Cumhurbaşkanımızla milyonlara hitap ederken bu kutlu yürüyüş nesilden nesil e daha da güçlenerek devam edecek. İlk günkü aşkla son nefese kadar yürüyeceğiz."

"TUZAK VE PROVOKASYONLAR KURDULAR"

"28 Şubat'ın karanlık günlerinden ülkeyi çıkartan bu kadrolardır. AK Parti'nin içinden Cumhurbaşkanı çıkarmayacağız diyerek toplandılar. Bizi hiçbir zaman durdurumadılar. Tuzak ve provokasyonlar boşa çıktı. Şimdi yeni bir seçim yeni bir aday listesiyle onurla yürürken, demokrasiyi milli iradeyi egemen kılmaya var mıyız!"

AK PARTİ OLMADAN OLMAZ...

"7 Haziran seçimleriyle 258 milletvekili almışken olamamamızın sonucuyla siyasetin AK Parti olmadan Türkiye'de siyasete dizayn da şekil de verilemez. Türkiye'de siyasetin omurgası AK Parti'dir. AK Parti meydana çıktı mı bir tek fire vermez."

"OPERASYONLARIN TEK AMACI..."

"Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimize sesleniyorum. Yaptığımız operasyonların tek hedefi Türkiye'nin birliğine tehdit teşkil eden terör örgütlerine yöneliktir. Tüm yurtta kamu düzeni tahsis edilene kadar terörle mücadelemiz devam edecek. AK Parti iktidardayken bu milletin huzurunu kimse bozamayacak."

BİR AN OLSUN TEREDDÜT EDER MİYİZ?

"Ülke terör karşısındayken bir an olsun ülke yönetmekten tereddüt eder miyiz? Biz blok siyasetine karşı, teröre karşı Türkiye'nin son 3 ay içindeki tüm sorunlarına hem bir taraftan doğrudan ve etkin bir müdahalede bulunduk. 1 Kasım'da milletimizin huzurla seçime gitmesi için adımlar attık. Tekrar milli iradeyi etkin kılmak için geceyi gündüze katarak çalışmaya var mıyız? İlk günkü aşkla "Haydi Bismillah" diyerek çalışmaya var mıyız?"

"ADAY OLAMAYAN ARKADAŞLARA SESLENİYORUM"

"Aday olamamış arkadaşlarımızdan aday olmuş gibi çalışmaların istiyorum. Sakın ola ki bazı hatalar ve eksikliler olduğu için aday gösterilmedik gibi bir hisse kapılmasın, hepiniz görevlerinizi yerine getirdiniz. Teşekkür ediyorum sizlere. Sizler aday listelerinde değil gönlümüzün en derinlerindesiniz. Şimdi ayağa kalkalım ve bu 7 Haziran'ın 258 yiğidini ayakta alkışlayalım."

PARTİLİLERE ÇAĞRI

"Bu milletin her ferdi azizdir, her ferdinin onuru sizin ve bizim onurumuzdur. Üslup olarak sadece ve sadece mahviyet ve muhabbet üslubu kullanacağız. Bizi eleştirenlere en güçlü şekilde karşılık vereceğiz. Bize baskı kurmak isteyenler karşısında dimdik ayakta duracağız. Ama bizim üslubumuzda hiçbir şekilde siyasi nezakete aykırı bir tutum olmadı, olmayacak. Felsefemize, tutumumuza, üslubumuza uygun olarak hep beraber vizyonumuzu anlatacağız. Bırakın onlar karalasınlar, bırakın onlar nefret dili kullansınlar, onlara nefret bize muhabbet yakışır."

SİYASİ PARTİ LİDERLERİNE ÇAĞRI: CENTİLMENLİK ANLAŞMASI YAPALIM

"Bütün siyasi parti liderlerine bu salondan çağrıda bulunuyorum. Terör ve şiddet üzerinden sandıklara, sandık iradesine tasallut etmek isteyenlere karşı ortak bir tavırda buluşalım. Bu ortak çağrı, teröre ve şiddete karşı koyanlarla terörden ve şiddetten beslenenler arasındaki ayrımı da ortaya çıkartacaktır.

Gelin, bu kampanya esnasında halkımızı rahatsız edecek her türlü fiil ve davranıştan uzak duralım. Mesela, eğer kabul ederlerse 7 Haziran öncesi zaten ülkenin her yerini bayraklarla donattık. Eğer bütün partiler kabul ederse, çevre kirliliğini ve gürültü kirliliğini engellemek için kampanyaların en az masraf ve çevre kirliliği için centilmenlik anlaşması yapalım. Seçim ofislerinin dışında bayraklama yapmayıp çevre kirliliğini engelleyelim. Eğer bu çağrımıza olumlu cevap verirlerse, sükunet içinde 1 Kasım seçimlerine hep beraber gideriz.

"AK PARTİ 1 KASIM'DA TEK BAŞINA İKTİDAR"

Ve nihayet, 1 Kasım'da milli irade ne derse ona evet diyelim. Onu tartışmayalım, gereğini yapalım. Hep beraber 1 Kasım'da zaten AK Parti'nin tek başına iktidarı görünüyor. Bu geleceğe hep birlikte yürüyelim. Siyasi nezakette ortak tavır, çevreci tavır yanında milli iradeye de saygı duyalım."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.