Hedefimiz estetik ve maneviyatı güçlü bir şehir

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 08 Kasım 2014 17:56
 Hedefimiz estetik ve maneviyatı güçlü bir şehir
Diyanet-Sen Samsun Şubesi ve Eğitim Bir-Sen Samsun Şubesi'nin Olağan Genel kurullarına katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, hedeflerinin estetik ve maneviyatı yüksek bir şehir olduğuna dikkat çekti.
Diyanet-Sen Samsun Şubesi ve Eğitim Bir-Sen Samsun Şubesi'nin Olağan Genel kurullarına katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, hedeflerinin estetik ve maneviyatı yüksek bir şehir olduğuna dikkat çekti.
 Hedefimiz estetik ve maneviyatı güçlü bir şehir

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehirlerin estetikliği kadar maneviyatının da önemli olduğunu belirterek, hem estetik hem de maneviyatı güçlü bir şehir için çalıştıklarını söyledi.

Diyanet-Sen Samsun Şubesi ve Eğitim Bir-Sen Samsun Şubesi'nin Olağan Genel kurullarına katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, hedeflerinin estetik ve maneviyatı yüksek bir şehir olduğuna dikkat çekti. Şehrin ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte geleceğe ilerlemesi gerektiğini ifade eden Genç, "Amacımız her alanda gelişmiş, dünya standartlarının üzerinde, yaşanabilir ve manevi değerlerin de ön plana çıktığı bir şehir oluşturmak. Şehirlerin estetikliği bir nesli inşaa etmek demektir. Sağlıklı toplumlar estetik şehirlerde yetişir. Bu manada camilerin estetikliği de önemlidir" dedi.

MANEVİ DEĞERLERİ YÜKSEK AİLELER

Manevi değerleriyle birlikte geleceğe ilerleyen bir şehir hayal ettiklerini ifade eden Başkan Genç, "Aile toplumun da geleceğin de temelidir. Ailenin olmadığı bir toplumun istikbale umutla bakması mümkün değildir. Hoşgörünün kaynağı ailedir. Vatanseverliğin kaynağı ailedir. Demokrasinin kaynağı da ailedir. Aile toplumu bir arada tutan en büyük tuğladır. Ailelerimiz, hizmet anlayışımızın merkezindedir. Maneviyatını kaybeden aile adeta yok hükmündedir. Bir aileyi çocuklarıyla birlikte aile yapan değerlerimizdir, en önemlilerinden biri maneviyattır. Samsun bugün ahlaki erozyonda ikinci, boşanmada üçüncü sırada. Onun içindir ki manevi değerlerine bağlı ailelerle birlikte bir gelecek hedefliyoruz. Çünkü aile var oldukça, millet var oldukça devlet var olur" diye konuştu.

'ÖNCÜ BELEDİYEYİZ'

Aile eğitimini çok önemsediklerini söyleyen Başkan Genç, "Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk defa aile üzerine bakanlık kuran bir hükümete sahibiz. Bizler de kendi ilçemizde aile eğitimine yönelik çok ciddi çalışmalar yaptık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kurulmadan önce Aile Okulları oluşturduk. İlçemizde birçok bölgede aile eğitimi kursları düzenliyoruz. Toplumu bir aile olarak kabul ediyoruz. Bir toplumdaki sorunu çözmenin yolu anne ve babayı eğitime almaktan geçiyor. Düzenlediğimiz aile eğitimi kursları ile aile bağını daha da perçinliyoruz. Samsun'da aileye en çok önem veren ve bu konunun öncülüğü yapan bir belediyeyiz" şeklinde konuştu.

'ŞEHRİ İLERİYE EĞİTİM TAŞIR'

Eğitim Bir-Sen Olağan Genel Kurulu'nda da konuşan Başkan Genç, Türkiye'yi geleceğe güvenle taşımak ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için birinci şartın eğitim olduğuna işaret ederek, "Bu anlamda yavrularımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir. Çünkü iyi yetişmiş, ülkesini ve dünyayı tanıyan donanımlı nesiller, hem kendilerinin geleceği hem de ülkemizin ve dünyamızın geleceği açısından son derece önemlidir. Maalesef Samsun, eğitim başarı sıralamasında maalesef istenilen seviyede değil, 51. sırada. Hedefimiz, Samsun'u eğitimde başarılı iller sıralamasında yukarılara taşımaktır. çünkü biliyoruz ki eğitimdeki seviye, şehri ileriye taşıyacak en önemli kriterdir."

Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacıbey Özkan, Başkan Osman Genç'e destek ve katkılarından dolayı plaket verirken, Başkan Genç de Eğitim Bir-Sen eski Canik İlçe Temsilcisi Mustafa Gram'a başarılı çalışmalarından dolayı plaket verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.