Gebze Samsunlular Gecesi Düşündürdü

SAMSUN HABER Haber Girişi : 06 Kasım 2016 19:44
 Gebze Samsunlular Gecesi Düşündürdü
Gebze Samsunlular Derneğinin 40. Kuruluş yıldönümünü Gebze Kapalı Spor Salonunda düzenlenen bir etkinlikle kutladı.
Gebze Samsunlular Gecesi Düşündürdü

Gebze Samsunlular Derneğinin 40. Kuruluş yıldönümünü Gebze Kapalı Spor Salonunda düzenlenen bir etkinlikle kutladı.

Etkinliğe Ak Parti Kocaeli milletvekili Zeki Aydın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Gecede Ses Sanatçıları Hüseyin Şimşek, Şeyda Karadeniz, Rahmi Aydın ve folklor ekipleri yöresel türküler söyledi.

SALONUN DOLDURULAMAYIŞI ÜZDÜ

Onbinlerce Samsunlu ve Kavaklının yaşadığı Gebze'de ikibin kişilik salonun doldurulamayışı ve koltukların boş kalışı başta davetliler olmak üzere geceye katılanlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Konuyla ilgili olarak vatandaşların sosyal medyadan yaptığı eleştiriler dikkatlerden kaçmazken dernek yöneticilerinin de bu işe bir anlam veremedikleri görüldü.

Bazı sosyal medya kullanıcıları salona sadece Kavak İlçesine bağlı ve Gebze'de yaşayan Başalan Köylüleri katılmış olsalardı salon yine dolardı böyle bir organizasyonu aklımız almıyor diyerek paylaşımlarda bulunması dikkat çekti.

Samsunlu Fehmi'nin Programa Davet edilmemesine de tepki gösteren vatandaşlar Kavak ve Samsun Türküleriyle yıllarca TV'lerde program yapan ses sanatçımızın programda olmayışına üzüldük. Biz kendi değerlerimize sahip çıkmazsak başka kimler sahip çıkar. Ötekileştirmeler yakışmıyor dediler.

Salondaki heyecansız havanın başta protokol olmak üzere davete katılanların da yüzünde hissedildiği görüldü.

SAMSUNLU FEHMİ ÖYLE BİR DAVET ALMADIM

Gece ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Ses Sanatçısı Samsunlu Fehmi; "Gece ile ilgili bir davet almadım. Almış olsaydım eğer, hemşehrilerimle buluşmak için koşa koşa giderdim" dedi.

EGO VE GÖSTERİŞ MERAKINA KURBAN ETTİLER

Vatandaşlar, kutlama gecesinde Samsun ve Kavak'ın yetiştirdiği efsane isimlerden söz edilmemesi büyük eksikliktir. Memleketimizi dünyaya duyuran şahsiyetlerin anılmaması akıllara şov havasını getirmektedir. Çok beklememize rağmen katılımcılardan da böyle bir söz işitemeyişimize bir anlam veremedik. Koltuklar makamlar gelip geçicidir, fakat onlar bu milletin gönlünde ilelebet yaşayacaklardır. Bu duyarsızlığa karşı sessiz kalmak mümkün değildir. Bu toplum bu millet bunun hesabını sorar. Değerlerimizi ego ve gösteriş hastalığına kurban ediyorlar  diyerek konuştular.

KAMERAMANIN ZOR ANLARI

Öte yandan kayıt için görev alan kameramanın salonun dolu yanlarını çekmeye çalıştığı ancak boş koltukları göstermemek için büyük çaba sarfettiği de dikkatlerden kaçmazken bazıları böyle anlar kameramanların en çok zorlandıkları anlardır. Orada görev yapan kameramanların da böyle bir zorluk yaşadığını hissederek aynı endişeyi biz de yaşadık, dediler.

DEĞERLERİMİZ DEYİNCE AKLA PROTOKOL MÜ GELİYOR?

Yine vatandaşlardan bazıları Kavak'ın değerleri deyince ilk olarak akla protokolü oluşturan koltuk sahipleri mi geliyor. Onlar bugün var yarın yoklar. Gösteriş meraklılığından, egodan ve şov anlayışından kurtulmanın zamanı gelmiştir. Bir programı ya adam gibi yapacaksınız ya da yapmayacaksınız. Bunun başka geçerli bir mazereti olmaz olamazda diyerek yorumladılar.

UMARIZ GELECEK PROGRAM DAHA KALABALIK VE HAREKETLİ OLUR

Vatandaşlar temenni ederiz ki yönetim bu programı aralarında istişare ederek gelecek programlarda bu eksikliği telafi eder, bizleri de sevindirir diyerek duygularını dile getirdiler.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.