SU SIKINTISI KÖYLERE TIRMANDI SUSUZ YAZ BAŞLADI

GÜNDEM Haber Girişi : 17 Temmuz 2014 13:59
SU SIKINTISI KÖYLERE TIRMANDI SUSUZ YAZ BAŞLADI
Bu yıl mevsimlerde yaşanan dengesizlik su sorununu da beraberinde getirdi. Su sıkıntısı köyleri de tehdit ediyor.
SU SIKINTISI BAŞLADI
Ülkemizde yaşanan mevsim normallerinin altında yağış olması ve havaların mevsim şartlarının dışında seyretmesi su sıkıntısına yol açtı. Barajlardaki su seviyesi yok denilecek kadar azalırken bir çok köy susuzluk çekmeye başladı. Samsunun köylerinde de baş gösteren su sorununa çözüm olarak tankerlerle su taşınmaya başlandığı, bunlarında ancak içme suyu olarak kullanılabildiği öğrenildi. 
Yetkililer suların israf edilmemesi, sonbahara kadar önlemler alınması çok önemli olmadıkça su kullanımında tasarrufa gidilmesi yönünde vatandaşları uyarıyor. Bu yaz susuzluk sıkıntısının ileri boyutlara taşınması  1963 yapımı dramatik Türk filmi olan SUSUZ YAZ filmini akıllara getiriyor. 
SUSUZ YAZ
Yönetmen Metin Erksan'ın David E. Durston'la birlikte yönettikleri filmin senaryosunu yine Metin Erksan, Necati Cumalı'nın 1962'de yazdığı aynı adlı hikâyesinden uyarlayıp yazmıştı. Filmin başlıca rollerinde Erol TaşHülya Koçyiğit ve aynı zamanda filmin yapımcısı da olan Ulvi Doğan oynamış olduğu Hülya Koçyiğit'in sinemadaki ilk filmiydi.
.

Etiketler : SUSUZ YAZ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.